Нещодавно в селі Щасливцеве (Генічеський район, Херсонської області) відбувся міжнародний турнір "Кубок Азова" армліфтингу та пауерліфтингу (версія WPL). В змаганнях крім українських спортсменів виступили також команди Вірменії та Молдови. Кам'янське було представлено трьома вихованцями тренера Едуарда Аноткіна.

Давно відомо, що Дмитро Сорока є великим прихильником силових видів спорту. Ще недавно майстер спорту міжнародного класу завойовував срібні медалі чемпіонату Європи та світу серед людей з обмеженими можливостями. Сьогодні ж працівник ДКХЗ (металургійне виробництво) є одним з лідерів в іншому виді спорту – армліфтингу. У вересні минулого року в упертій боротьбі наш земляк вже піднімався на найвищу сходинку п'єдесталу, завоювавши тоді в Харкові на чемпіонаті Європи дві медалі – золоту у вправі "підйом на біцепс Apollon Axle" та срібну в тязі Apollon Axle. Минулого тижня нашому атлету знову посміхнулася удача і знову на міжнародній арені. Цього разу на турнірі "Кубок Азова" Дмитро Сорока в тязі Apollon Axle став першим, а у вправі "строгий підйом на біцепс ApollonAxle" – третім.

Успішно виступили й інші хлопці. Обидва кам'янчанина, Сергій Пилипенко та Євген Парфьонов, стали переможцями в своїх вагових категоріях. Працівник ДКХЗ (металургійне виробництво) С.Пилипенко був найкращим у дисципліні "Ескалібур", а Є.Парфьонов до перемоги у вправі "строгий підйом на біцепс Apollon Axle" додав новий абсолютний рекорд за версією WPL. Тепер цей рекорд становить 73,5 кг.

Дані змагання були відбірковими на чемпіонат Європи за версією WPL.