У Запоріжжі 15 грудня пройшов II відкритий турнір по жиму штанги стоячи "ZHIMLIFT".

У змаганнях взяли участь майже півсотні атлетів з дванадцяти міст України. Кам'янське представляли двоє відомих у світі спортсменів - Людмила Гайдученко і Сергій Тагіров.

Згідно з регламентом змагань, загальний підсумок підводився за сумою балів, набраних у трьох дисциплінах. За перше місце нараховувалося 100 очок, за друге - 90, за третє - 80 і т.д. У першій вправі спортсмени жали фіксовану вагу на максимальну кількість разів за дві хвилини. У другій дисципліні спортсмену необхідно було зафіксувати в трьох спробах максимальну вагу. Але найцікавішою та інтригуючою була третя дисципліна - естафета. У ній необхідно було вижати на фіксований час три штанги з різною вагою і кількістю раз.

Дуже вдалим вийшов виступ у нашої землячки, майстри спорту міжнародного класу з армліфтингу і пауерліфтингу Людмили Гайдученко, яка у впертій боротьбі завоювала два перших і одне третє місця. Підсумкова сума балів дозволила кам'янчанці піднятися на найвищу сходинку п`єдесталу пошани в жіночої ваговій категорії понад 75 кг.

Майстер спорту міжнародного класу з важкої атлетики Сергій Тагіров в естафеті став першим. За результатами трьох дисциплін він був четвертим.

В рамках відкритого турніру з жиму штанги стоячи проводився також конкурс на кращий хват (еспандер). У ньому взяв участь ще один наш земляк - мсмк по армліфтингу, мс по дзюдо Євген Парфьонов. За підсумками трьох етапів конкурсу кам'янчанин став переможцем.

"Висловлюю щиру подяку організаторам турніру з жиму штанги стоячи за прекрасно проведене свято спорту. З простої базової вправи створити новий вид спорту жімліфт, аналогів якого немає в світі! Цей вид виховує у атлетів три якості - ВИТРИВАЛІСТЬ, СИЛУ, ШВИДКІСТЬ. І це наш, український винахід. Треба просувати його на міжнародний рівень. Я впевнена - у жимліфта велике майбутнє", - написала Людмила Гайдученко на своїй сторінці в FaceBook.