З 10 по 19 серпня в місті Аванос (Туреччина) проходить Чемпіонат Європи з шашок-64 серед чоловіків та жінок (класика, рапід, бліц).

Першими завершили чемпіонат шашкісти-класики. У турнірі серед жінок срібну медаль виборола гросмейстер Олена Коротка, тренер Кам'янської ДЮСШ № 2.

Чемпіоном Європи серед чоловіків став Юрій Анікєєв (Харківська область). У півфіналі змагань Юрій, який свого часу грав в Кам`янській команді "Кадима", у принциповому матчі виграв у кримчанина Сергія Бєлошеєва. Представник Криму в 2014 році змінив спортивне громадянство з українського на російське. У фінальному матчі Юрій здолав багаторазового чемпіона світу росіянина Алєксандра Георгієва. Хоча нічия влаштовувала суперника через додаткові критерії, Юрій зумів виграти вирішальну партію у одного з найкращих гравців сучасності. Третє місце посів дніпрянин Фелікс Шепель, який у матчі за бронзу взяв гору над кримчанином Сергієм Бєлошеєвим.

 

19 cерпня в турнірі з блискавичних шашок Олена Коротка посіла третє місце. А днем раніше, у турнірі зі швидких шашок вона разом з Юлею Макаренковою стали другими в жіночому командному заліку.