У Кам`янській СШ № 40 пройшли відкриті юнацькі змаганнях з шашок-64, присвячені до Дня Соборності України. Змагання були організовані центром фізичного здоров’я населення "Спорт для всі" спільно з міською федерацією шашок.

Турнір за швейцарською системою в 9 турів, з віком учасників 13 років та молодше, зібрав в цьому році рекордну кількість спортсменів - 55 шашкістів. Після привітань учасників головним суддею змагань, заслуженим тренером України Ігорем Губарєвим та головним фахівцем міського центру "Спорт для всіх" Світланою Швець, З метою запобігання поширенню респіраторного захворювання COVID–19, гравці розподілилися за віковим категоріям та почали змагання в різних навчальних приміщеннях.

 

Після тривалої та напруженої боротьби за чорно-білими дошками до трійки призерів у юнаків потрапили тільки вихованці тренера ДЮСШ № 3 Альони Губарєвої. Олег Підгорний-Піцик (гімназія № 39), Іван Суров (гімназія № 39), Максим Кривоніс (СШ №30). Цікаво що Підгорний-Піцик та Кривоніс набрали у підсумку однакову кількість очок - 14, тому суддями тільки за додатковими критеріями перше місце було присуджено Олегу (2010 р.н.). Другим став Максим (2011 р.н.), третім – Іван (2009 р.н.).

До несподіваних результатів слід віднести четверте місце Андрія Махоніна, вихованця тренера О.Короткої (ДЮСШ № 2). Невже у місті з’явилася нова шашкова плеяда юних талановитих спортсменів, які потіснили беззмінного переможця цих змагань останніх чотирьох років, чемпіона світу-2020 з шашок-64 серед юнаків до 10 років.

 

У першості серед дівчат "золоту" нагороду, з 14 очками з 18 можливих, виборола Марина Гомілко (2009 р.н.). На другому місті учениця гімназії № 11 Арина Федорченко (2008 р.н.), яка набрала на одне очко менше. Маючи в своєму активі теж 13 очків, і лише за додатковими критеріями, третьою стала Зоряна Савінська (НВК "Ор Авнер"). Всіх дівчат-першорозрядниць тренує Дмитро Савінський з ДЮСШ № 2.

 

Кращими шашкістами у віковій групі до 8 років стали:

 

Юнаки

1 - Гасенко Максим ("Колос" Чаплинка, тр. О.Губарєва)
2 - Семенюк Артем (СШ № 29, тр. А.Губарєва)
3 - Терехов Ілля (ліцей НІТ, тр. І.Губарєв)

Дівчата

1 – Бердник Мирослава (гімназія № 39, тр. А.Губарєва)
2 – Гомілко Марія (тр. Д.Савінський)
3 - Медведєва Вікторія ("Колос" Петриківська СШ, тр. О.Губарєва)