Четверо вихованців Кам’янської ДЮСШ № 2, виборов на всіх десять нагород (7+2+1), нещодавно повернулися до рідного міста. В турецькому курортному місті Кушадаси вони у складі національної збірної представляли протягом десяти днів нашу державу на молодіжному чемпіонаті світу з шашок-64. Змагання проводилися у шести вікових групах (до 8; 10; 13; 16; 19 та 26 років).

У віковій категорії до десяти років багаторазовому чемпіону України та світу учню колегіуму № 16 Андрію Махоніну (на фото) знову не було рівних. Результат вихованця тренера Олени Короткої – три золоті медалі у трьох програмах змагань (блискавична гра, швидка та класична).

Інші сім медалей завоювали підопічні Заслуженого тренера України Ігоря Губарєва. Першу нагороду міжнародних змагань ("бронзу"в блискавичній грі) в віковій категорії до 16 років здобув учень ліцею НІТ Артем Зєбзєєв, якому в цьому році вдалося також уперше завоювати титул сильнішого шашкіста України.

Один із лідерів національної збірної майстер спорту України, стипендіат міського Голови Олександр Шнейдер знову на висоті. На цей раз в його активі три світових чемпіонських титули в змаганнях серед юніорів в усіх номінаціях.

В турнірі серед молоді, в найстаршій віковій категорії (дівчата до 26 років) національний гросмейстер Ольга Губарєва спромоглася у впертій боротьбі вибороти одну золоту (блискавична гра) та дві срібні медалі.

Попереду у наших шашкових талантів ще багато світових та Європейських стартів, тому сподіваємося, що вони і надалі прославлятимуть наше місто та нашу країну.