Відразу 80 спортсменів з дев'яти областей України взяли участь у молодіжному чемпіонаті України з міжнародних шашок, який проходив в Івано-Франківську.

Збірну команду Дніпропетровської області в трьох вікових категоріях (юнаки та дівчата до 10, 16 і 26 років) представляли 15 спортсменів серед яких було чимало іменитих шашкістів не тільки регіону, а й усієї країни. У трьох видах шашкових програм були розіграні 18 комплектів нагород і путівки на чемпіонати світу (Польща) і Європи (Естонія).

Приємно що серед дев'яти нагород (1 золота, 4 срібні, 4 бронзові), які були завойовані спортсменами Дніпропетровщини, сім медалей на рахунку кам`янских шашкістів. Кращого результату серед наших спортсменів, звання чемпіонки України у віковій категорії до 16 років, досягла в блискавичної гри Анастасія Губарєва (на фото). До речі, золота медаль на чемпіонатах України перша в спортивній біографії юної талановитої спортсменки. На шляху до своєї мрії в семи проведених шашкових поєдинках вихованка Заслуженого тренера України (і її батька) Ігоря Володимировича Губарєва, отримала п'ять перемог і дві партії завершила нічийним рахунком, випередивши на фініші на два очки одну з найсильніших спортсменок України харків'янку Д.Лобанову.

Дуже вдалу гру серед юнаків у віковій категорії до 16 років в "класиці" зуміли показати також вихованці ДЮСШ № 2 Артем Зебзєєв і Андрій Блоха. Незважаючи на дуже високу конкуренцію в боротьбі за нагороди чемпіонату вони зуміли потрапити в трійку найсильніших і розміститися за додатковими критеріями відповідно на другому і третьому місцях. А ось в блискавичної гри тільки Андрію вдалося завдяки перемозі в останньому турі змагань протиснутися в трійку призерів і завоювати для себе другу бронзу чемпіонату-2020.

Не менш цікаво і напружено проходили змагання серед хлопчиків до 10 років. Безумовно серед претендентів на нагороди в усіх програмах змагань був Андрій Махонін, однак потрапити на другу сходинку п'єдесталу пошани вихованцю міжнародного гросмейстера Олени Короткої, вдалося тільки в блискавичній грі.

Несподівано запекла боротьба за чемпіонський титул вийшла в класичній грі турніру серед дівчат до 26 років. Три спортсменки, серед яких була і наша гросмейстер Ольга Губарєва, набрали однакову кількість очок (додаткові показники виявилися рівні). У додатковому двохколовому турнірі за звання чемпіонки України, Ольга в останньому вирішальному поєдинку поступилася спортсменці з Херсона і задовольнилася лише бронзовою нагородою. У швидкій грі в призову трійку потрапила єдина спортсменка з Днепропетровшіни, студентка ДДТУ Анна Зозуля. Їй вдалося завоювати бронзову нагороду у віковій категорії до 26 років.

У загальнокомандному заліку в класичній програмі збірна Дніпропетровської області посіла друге місце, а в блискавичній грі стала першою. "Кували" командну перемогу М.Левченко, І.Суров, Д.Савінський, Є.Нестеренко, С.Купатенко, М.Діденко, З.Савінська, О.Підгорний-Піцик.