Регіональні змагання з міжнародних шашок тривали три дні, з 17 по 19 січня. 10 турнірів серед юнаків та дівчат у п'яти вікових категоріях проходили в шашковому клубі, який знаходиться в центрі Кам`янського (вул. Спортивна, 19). Всього в чемпіонаті області взяли участь 85 спортсменів з Дніпра, Кам'янського та Петриківки.

У перший день змагань в бій вступили наймолодші – діти до 10, 13 і 16 років. Далі до них приєдналися більш вікові і досвідчені спортсмени, які боролися за чемпіонство в вікових категоріях до 19 і 26 років. Обслуговувала чемпіонат області суддівська колегія в складі: В.Попруга (головний суддя), В.Лисиченко, Л.Сивук, І.Губарєв, Д.Савінський і О.Крупій.

Цікавою вийшла боротьба за медалі серед шашкістів у віці до 10 років. У юнаків вже в першому турі осічку допустив фаворит турніру Андрій Махонін – минулорічний чемпіон світу не зумів переграти молодого і перспективного Тимофія Сича. Проте в наступних турах перевага Андрія було непорушною. Як результат – сім перемог поспіль і заслужене чемпіонство. Без нічиїх свою турнірну дистанцію також пройшли ще два спортсмени – Олег Підгорний і Олег Нарубін. Чинити гідний опір Махоніну вони не змогли через два програши своїм опонентам. До фінішу хлопці дійшли з однаковими показниками – по 12 набраних очок. Кращого визначила особиста зустріч, яку виграв Підгорний – він і посів друге місце. Нарубін третій.

"Юні надії" (юнаки до 10 років)

1 - Махонін Андрій (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. О.Коротка) – 15 з 16 очок
2 - Підгорний Олег (2 розряд, Кам'янське, БДТ, тр. А.Губарєва) – 12
3 - Нарубін Олег (2 розряд, Дніпро, ДЮСШ №9, тр. М.Прокопенко) – 12

Схожа картина у юнаків спостерігалася і в більш віковій категорії. Серед "молодших кадетів" рівних не було призеру чемпіонату Європи Івану Сурову. Лише одна нічия з дніпрянином Святославом Байєром у семи зустрічах – такий чемпіонський графік досвідченого і успішного спортсмена. В цій категорії, по суті, боротьба велася лише за друге і третє місця. Для визначення найсильнішого в цій гонці довелося вдатися до підрахунку додаткових параметрів. Кращими вони виявилися у призера чемпіонату України Володимира Жукоцького, який завоював срібну медаль. "Бронза" – у Тимофія Кобзева.

"Молодші кадети" (юнаки до 13 років)

1 - Суров Іван (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №3, тр. А.Губарєва) – 13 з 14 очок
2 - Жукоцький Володимир (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 11
3 - Кобзєв Тимофій (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 11

Майже прогнозовано завершився турнір серед спортсменок до 10 років. Дуже радує те, що в цьому році вперше за довгі роки кількість учасниць-дівчаток була більшою, ніж учасників-хлопчиків. Що ж стосується самих змагань, то після переходу в більш вікову категорію основної конкурентки Марини Гомілко з Кам'янського, фаворитами серед 20 учасниць ще до турніру вважалися дніпрянка Марія Острецова і кам'янчанки Зоряна Савінська, сестри Міла і Марія Гомілко, Анастасія Антоненко, Марія Діденко. Ці шашистки не раз ставали переможцями та призерами на всеукраїнській, регіональній та міській аренах. Однак несподівано в когорту найсильніших увійшла Анастасія Сухолуцкая, яка посіла четверте місце. Вона була єдиною, кому вдалося здолати Острецову, яка трохи згодом стала чемпіонкою області. У боротьбі за чемпіонство все вирішилося в особистому протистоянні Острецова–Савінська. Марія зуміла обіграти конкурентку і вперше в своїй кар'єрі стала чемпіонкою області з шашок-100. Незважаючи на однакову кількість набраних очок (13), у Зоряни за додатковими показниками – "срібло". Бронзову медаль завоювала Марія Діденко.

"Юні надії" (дівчата до 10 років)

1 - Острецова Марія (1 розряд, Дніпро, ДЮСШ №9, тр. А.Панченко) – 13 з 16 очок
2 - Савінська Зоряна (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 13
3 - Діденко Марія (2 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 12

У змаганнях серед дівчат до 13 років фаворитів було двоє. І Марина Гомілко, і Єва Бабій є неодноразовими чемпіонками молодіжних чемпіонатів України. Долю золотої медалі вирішив матч між ними. Перемогу в ньому святкувала Марина, яка з 13-ма з 14-ти можливих була недосяжною. Єва зіграла не менш упевнено, набравши 12 очок в семи зустрічах. В неї – "срібло". Була боротьба в цій віковій категорії і за третє місце. Бронзовим призером стала Аріна Федорченко, яка випередила за додатковими показниками Ірину Ботушан.

"Молодші кадетки" (дівчата до 13 років)

1 - Гомілко Марина (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 13 з 14 очок
2 - Бабій Єва (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №3, тр. А.Губарєва) – 12
3 - Федорченко Аріна (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 9

Першими і останніми чемпіонат Дніпропетровської області закінчили "кадети" (до 16 років). Спочатку чемпіони та призери були визначені в змаганнях серед дівчат. Тут переможцем стала кандидат у майстри спорту Софія Купатенко, яка завдяки перемогам над Анастасією Губарєвою завоювала свою чергову золоту медаль чемпіонату області. Друге місце, а з ним і "срібло" у Анастасії. Обидві спортсменки не один раз піднімалися на п'єдестал пошани молодіжних чемпіонатів України.

"Кадети" (дівчата до 16 років)

1 - Купатенко Софія (кмс, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 4 з 4 очок
2 - Губарєва Анастасія (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 0

Юнаки ж визначали найсильнішого на протязі трьох днів. Доля золотої медалі могла вирішитися в третьому турі, коли зустріч між собою проводили неодноразовий чемпіон світу, майстер спорту Данило Агарков і багаторазовий призер чемпіонату України серед молоді Артем Зєбзєєв. Всі подальші зустрічі лідери виграли, закінчивши турнір з однаковими показниками – 13 набраних очок з 14-ти можливих. Довелося суддям змагань визначати переможця за додатковими параметрами, які кращими були у Артема – він чемпіон області 2020 року. Данило став другим. Третій медаліст визначився тільки в заключному турі. Завдяки перемозі над Матвієм Потайчуком бронзову медаль завоював Добриня Савінський.

"Кадети" (юнаки до 16 років)

1 - Зєбзєєв Артем (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 13 з 14 очок
2 - Агарков Данило (мс, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 13
3 - Савінський Добриня (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 9

Лише додаткові матчі з укороченим контролем часу, які проводилися після основних турнірів, дозволили визначитися з чемпіонами у віковій категорії "юніори" (до 19 років). Справа в тому що і у юнаків, і у дівчат по два учасники дійшли до фінішу з абсолютно однаковими основними і додатковими показниками. Щоб виявити кращих довелося грати додаткові матчі. У першому зустрічалися чемпіон світу і Європи серед молоді, майстер спорту Олександр Шнейдерта призер чемпіонатів України серед молоді, кандидат у майстри спорту Ілля Демченко. В цьому протистоянні перемогу здобув Олександр, який п'ятий раз у своїй кар'єрі став чемпіоном області. Третє місце посів Геннадій Бовшик.

"Юніори" (юнаки до 19 років)

1 - Шнейдер Олександр (мс, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 3 з 4 очок
2 - Демченко Ілля (км, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 3
3 - Бовшик Генадій (2 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 0

Серед дівчат у схожому сценарії за "золото" боролися чемпіонка світу, призер чемпіонату Європи, майстер спорту Віра Попруга і неодноразова чемпіонка країни серед молоді, кандидат у майстри спорту Дар’я Коротка. В цій боротьбі успіх святкувала Віра Попруга. Це вже сьомий її чемпіонський титул регіонального чемпіонату за останні 8 років. У трійку призерів також пробилася Дар’я Артикова.

"Юніорки" (дівчата до 19 років)

1 - Попруга Віра (мс, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 5 з 6 очок
2 - Коротка Дар'я (кмс, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. О.Коротка) – 5
3 - Артикова Дар'я (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 1

Єдині турніри, в яких чемпіонами стали учасники, які набрали максимально можливу кількість очок, були змагання у віковій категорії до 26 років. У юнацькому турнірі рівних не було призеру молодіжних чемпіонатів України Михайлу Левченко. У дівчат – єдиному гросмейстеру на чемпіонаті області 2020 року, бронзовому призеру чемпіонату Європи серед жінок Ользі Губарєвій. Варто відзначити, що свій чемпіонський титул Михайло завоював в останньому турі, так би мовити на "стрічці". У грі з основним конкурентом Олексієм Прокудою, він на годиннику мав всього 3 секунди до кінця гри. Проте Левченко переміг, зумівши проявити чемпіонську витримку. У Прокуди друге місце. "Бронза" у призера чемпіонатів України серед молоді Віктора Кушніра.

"Молодь" (юнаки до 26 років)

1 - Левченко Михайло (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 10 з 10 очок
2 - Прокуда Олексій (1 розряд, Дніпро, ДЮСШ №9, тр. А.Панченко) – 7
3 - Кушнір Віктор (1 розряд, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 6

Слідом за "новоспеченою" чемпіонкою області в категорії "молодь" Ольгою Губарєвою турнір завершили неодноразові чемпіони і призери молодіжних чемпіонатів країни – кандидати у майстри спорту Анастасія Лашкова і Альона Вовк. В очній зустрічі ці спортсменки вирішили долю срібної і бронзової нагород. Перемога в "срібному" матчі дозволила Анастасії крокувати на другу сходинку п'єдесталу. Альона ж розташувалася на третій позиції.

"Молодь" (дівчата до 26 років)

1 - Губарєва Ольга (гр., Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 6 з 6 очок
2 - Лашкова Анастасія (км, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 4
3 - Вовк Альона (км, Кам'янське, ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 2

За підсумками молодіжного чемпіонату Дніпропетровської області з шашок-100 серед юнаків та дівчат з десяти комплектів медалей, які розігрувалися, кам'янчанам вдалося завоювати 26 (9 золотих, 9 срібних та 8 бронзових). До змагань спортсменів готували тренери-кам’янчани Ігор Губарєв, Дмитро Савінський, Олена Коротка (всі – ДЮСШ №2), Альона Губарєва (ДЮСШ №3) та Ольга Губарєва (ДЮСШ "Колос", Петриківка).