29 грудня в Кам'янській СШ № 40 відбулося урочисте вшанування шашкістів, які в минулому сезоні відзначилися гарними результатами на міжнародному, всеукраїнському та регіональному рівнях. Грамоти та медалі провідним гравцям міста вручив начальник управління молоді та спорту міської ради Едуард Коряк.


Для юних кам`янчан сезон 2019 року пройшов на дуже високому рівні. Багато спортсменів протягом року були відзначені не тільки нагородами за зайняті місця в змаганнях з шашок, а й удостоєні нагрудними знаками з почесними грамотами від Кам`янського голови і міськради.

Сольні скрипки на міжнародній арені грали гросмейстери Олена Коротка і Ольга Губарєва, які за вагомі результати в чемпіонатах світу і Європи серед дорослих були нагороджені нагрудними знаками "За заслуги перед містом" III ступеня.

У своїх вікових категоріях відзначилася і молодь. Майстру спорту Вірі Попрузі за вагомі результати в шашках, пауерліфтингу та армліфтингу міський голова Андрій Білоусов вручив нагрудний знак "Відзнака міського голови". Чемпіони світу Данило Агарков і Олександр Шнейдер були відзначені "Подякою". Значний результат першорозрядника Івана Сурова, досягнутий на європейській арені, був відзначений "Подячним листом".

Звичайно ж, варто згадати міжнародний успіх кандидатів в майстри спорту Андрія Блохи і Анни Зозулі, першорозрядників Анастасії Губарєвої і Андрія Махоніна, які також були присутні на урочистій церемонії. У цьому сезоні кожен з них неодноразово піднімався на подіум чемпіонатів світу. Їм були вручені дипломи за підписом керівників міського управління молоді та спорту і дитячо-юнацьких спортивних шкіл Кам'янського.
Не забули організатори, а ними в цей день були представники федерації шашок міста (голова - Ігор Губарєв), про переможців і призерів чемпіонатів України та міста серед дорослих і молоді. Едуард Коряк вручив нагороди майстру спорту Олександру Коробскому, кандидатам в майстри спорту Артему Зебзєєву і Софії Купатенко, разрядникам Іллі Демченко, Добрині і Зоряні Савінським, Єві Бабин, Антону Єзельскому, Мілані Гомілко, Матвію Зябреву, Мирославі Бердник і багатьом іншим.

Звичайно ж, відзначили і провідних тренерів-викладачів відділення шашок місцевих ДЮСШ № 2 і № 3 Дмитра Савінського, Олену Коротку, Альону та Ігоря Губарєвих. Їх вихованці в 2019 році зуміли завоювати на молодіжному рівні 94 медалі чемпіонатів країни, 12 медалей чемпіонатів Європи і 24 медалі чемпіонатів світу. Кам`янському є ким пишатися!