13 грудня в СШ № 40 відбувся заключний дев'ятий тур сімдесят першого чемпіонату Кам`янського з шашок-64.

Ще в середині жовтня 26 найсильніших шашкістов міста стартували в марафонському турнірі. і ось через два місяці він фінішував. Щоп'ятниці зустрічалися як маститі гравці, так і юні, але вже маючі високі титули спортсмени. Незважаючи на те, що грався один турнір, підсумки підбито окремо і серед чоловіків, і серед жінок.

"Було приємно побачити кілька нових спортсменів. Після 30 років забуття в чемпіонаті зіграла Вікторія Бітнер. Хоча вона не набрала жодного очка, зате сама участь принесла їй задоволення. 19 років не виступав Олександр Коробський. Невеликий проміжок часу в чемпіонатах міста був відсутній і Олександр Крупій. Їх поява лише прикрасило змагання. За цей ігровий проміжок Ольга Губарєва підвищила свою кваліфікацію від майстра спорту до гросмейстера. Після останнього туру відразу кілька учасників набрали однакову кількість очок, 13 з 18. Серед них гросмейстер Олена Коротка, майстри спорту Олександр Коробський і Олександр Шнейдер, а також першорозрядник Ілля Демченко, який показує останні кілька років стабільну гру. Цікаво, що підсумкову таблицю нам прислав з Херсона головний суддя змагань Віталій Попруга, який там працює секретарем на фіналі чемпіонату України з міжнародних шашок. В результаті лише за коефіцієнтом було визначено, що чемпіоном Кам'янського серед чоловіків 2019 року став Олександр Коробський. Друге і третє місця зайняли Олександр Шнейдер і Ілля Демченко. Серед жінок кращою виявилася міжнародний гросмейстер Олена Коротка. Призерами стали національний гросмейстер Ольга Губарєва і кандидат в майстри спорту Альона Вовк, які набрали по 10 очок. Багато хто з учасників останнього чемпіонату підняли свій рейтинг. Кандидатський норматив виконали Ілля Демченко і Артем Зебзєєв. У загальному заліку перше місце дісталося О.Коробському. Другою стала О.Короткая. Хоча і за очками, і по коеффіцціенту (91) у них рівність. Зіграла роль поразка Олени від Антона Малого. А ось Коробський завершив чемпіонат маючи в графі "поразки" нуль. Третю позицію зайняв Олександр Шнейдер", - розповів голова Кам'янської федерації шашок, заслужений тренер України Ігор Губарєв.

Дев'ятнадцять років відсутності зовсім не позначилися на грі п'ятикратного чемпіон міста Олександра Коробського. "Вперше я став чемпіоном Дніпродзержинська серед чоловіків в далекому 1991 році. Потім поспіль (1998, 1999, 2000 роки) підтвердив титул. Після цього практично перстав виступати в змаганнях. Мене переконав Ігор Володимирович Губарєв повірити в свої сили і знову приступити до участі в чемпіонатах міста. Я прислухався до нього, і як результат, знову став чемпіоном, в п'ятий раз", - посміхаючись прокоментував свій виступ Олександр Коробський.