У шахово-шашковому клубі ім. Уріха міста Дніпро протягом двох днів, з 23 по 24 листопада, проводився особисто-командний чемпіонат Дніпропетровської області з шашок-64 серед юнаків і дівчат. Переможці та призери як в особистому, так і у командному заліках визначалися серед спортсменів 2002 року народження і молодше.

В двох окремих турнірах серед юнаків і дівчат взяли участь 54 шашкіста (36 юнаків і 18 дівчат) з семи регіонів області: міст Верхньодніпровська, Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Нікополя та Дніпровського і Томаківського районів. З самого початку змагальний тон в обидвох турнірах завдавали спортсмени Кам’янської ДЮСШ № 2. Серед 21 гравця цієї спортшколи семеро мали або високі спортивні звання на рівні майстра спорту чи кандидата у майстри спорту, або їх національний рейтинг був близьким до кандидатських показників.

У підсумку, після семи зіграних турів, переможцями і серед юнаків, і серед дівчат стали наймолодші майстри спорту в Україні, чемпіони світу серед молоді Данило Агарков і Віра Попруга. Вихованці тренера Дмитра Савінського продемонстрували якісну гру, набравши найбільше ніж інші очок у своїх турнірах. Лише двоє суперників зуміли зіграти внічию з Агарковим – це були першорозрядники з Кам’янського Ілля Демченко (тр. Д.Савінський) і Володимир Жукоцький (тр. І.Губарєв). Попруга ж набрала максимальну кількість очок – 14 з 14-ти можливих. Запеклою виглядала боротьба за друге та третє призові місця. Вона також точилася серед кам’янчан із ДЮСШ № 2.

Без поразок всю турнірну дистанцію пройшов Ілля Демченко. Впевнена гра допомогла йому вибороти "срібло". Третій призер визначався за додатковими показниками. Кращий коефіцієнт дозволив Добрині Савінському (тр. Д.Савінський) випередити кандидата у майстри спорту Андрія Блоху та першорозрядників Володимира Жукоцького і Тимофія Кобзева (всіх трьох тренує І.Губарєв).

У дівчат володарів срібної і бронзової медалей також визначали додаткові показники. В цих перегонах другою медалісткою стала кандидат у майстри спорту Софія Купатенко (тр. Д.Савінський), а третьою – першорозрядниця Анастасія Губарєва (тр. І.Губарєв).

За підсумками двох турнірів п’ять призових місць вибороли вихованці тренера вищої категорії Дмитра Савінського, ще одне – залуженого тренера України Ігоря Губарєва.

В командному заліку, переможець та призери в якому визначалися за схемою "три найкращих результати серед юнаків + один серед дівчат". Переможцями за всіма статтями стали спортсмени Кам’янської ДЮСШ № 2, які набрали 47 очок. Лише три очки розділили команди ДЮСШ № 3 (Кам’янське, тр. А.Губарєва) і ДЮСШ № 9 (Дніпро, тр. М.Прокопенко), які відповідно набрали 35 і 32 очки.

Всі переможці і призери були відзначені Дніпропетровською обласною федерацією шашок грамотами та медалями.

 

ПІДСУМКОВЕ ПОЛОЖЕННЯ

 

ЮНАКИ (7 турів, 36 учасників)

 

1 - Агарков Данило (мс, Кам’янська ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 12 з 14 очок
2 - Демченко Ілля (I розряд, Кам’янська ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 11
3 - Савінський Добриня (Кам’янська ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 10


ДІВЧАТА (7 турів, 18 учасниць)

 

1 - Попруга Віра (мс, Кам’янська ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 14 з 14 очок
2 - Купатенко Софія (км, Кам’янська ДЮСШ №2, тр. Д.Савінський) – 10
3 - Губарєва Анастасія (Кам’янська ДЮСШ №2, тр. І.Губарєв) – 10


КОМАНДНИЙ ЗАЛІК (7 турів, 7 команд)

 

1 - ДЮСШ № 2 (Кам’янське, тренери Д.Савінський, І.Губарєв) – 47 очок
2 - ДЮСШ № 3 (Кам’янське, тренер А.Губарєва) – 35
3 - ДЮСШ № 9 (Дніпро, тренер М.Прокопенко) – 32