Головний шашковий турнір року проводився з сьомого по сімнадцяте листопада в шахово-шашковому клубі ім. Уріха міста Дніпро за трьома програмами - класичної, швидкої та блискавичної. Наше місто на цих змаганнях представляли 19 спортсменів. На рахунку кам`янчан чотири завойовані медалі, три з яких - золоті.

В останні роки фінальна частина чемпіонату країни з шашок-64 традиційно проводиться в Дніпрі. Цією обставиною першорозрядники з Кам'янського із задоволенням користуються, підвищуючи свій рейтинг і рівень гри в змаганнях з кращими шашкістами Украіни при мінімальних затратах. В швидких програмах взяли участь Володимир Яворський, Микола Дудник, Антон Малий, Артем Зебзєєв, Ілля Демченко, Володимир Жукоцький, Матвій Потайчук, Михайло Камсков, Тимофій Кобзєв, Марина Гомілко і Анастасія Губарєва. Більш досвідчені гросмейстер Олена Коротка, майстри спорту Кирило Іванов, Олександр Шнейдер і Ольга Губарєва також мали свої стимули. Хтось розраховував завоювати найвищі нагороди, хтось поборотсся за місце в збірній країни, а хтось хотів отримати непогані призові від головного спонсора і ідейного натхненника турніру - першого віце-президента федерації шашок України, голови обласної федерації Евгенія Уріха. Кандидати в майстри спорту Ігор Губарєв, Андрій Блоха, Альона Вовк, Анастасія Лашкова і Анна Зозуля ставили перед собою різні завдання. Серед них виконання різних нормативів, боротьба за рейтингові очки, отримання задоволення від гри.

У першій і найпрестижнішої програмі чемпіонату України шашкова федерація Дніпропетровської області ставила на багатьох спортсменів. Це і на торішнього чемпіона Украіни - майстри спорту Євгена Івашко, і на завоювавшего в цьому році все "золото" чемпіонатів світу на "малій дошці" (в найстаршій молодіжній групі) мс Фелікса Шепеля, і на торішнього призера чемпіонату світу з бразильської версії шашок гросмейстера Владислава Антоновича. Крім трьох дніпрян до лав призерів міг пробитися і кам`янчанин Кирило Іванов, який завжди знаходиться в обоймі провідних шашкістів України. Раніше він вже ставав чемпіоном країни. У підсумку, чемпіоном України став Шепель. Антонович був другим за додатковими показниками, а Іванов посів четверте місце, яке гарантувало йому місце в фіналі чемпіонату України наступного року.

Одним з претендентів на "золото" жіночого фіналу небезпідставно вважалася чотириразова чемпіонка світу, гросмейстер Олена Коротка з Кам'янського. Багато що вирішилося в середині тривалого восьмиденного турніру, коли була обіграна головна конкурентка з Харкова. Якщо ж говорити про проходження всієї дистанції, то Коротка лише в одному матчі зіграла внічию. В інших були здобуті перемоги, які забезпечили Олені черговий завойований чемпіонський титул.
Подібного результату кам'янчанці вдалося домогтися і в укорочених програмах чемпіонату країни. І якщо в "рапіді" (швидка гра) за набраними очками був досягнутий стовідсотковий результат, то в "бліці" (блискавична гра) не обійшлося без частки везіння. За підсумками цієї програми відразу три спортсменки з Дніпропетровської області прийшли до фінішу з однаковими показниками. Підсумки, підведені головною суддівською колегією чемпіонату, до якої увійшли двоє суддів з Кам'янського - національні арбітри Володимир Лисиченко та Віталій Попруга, - розташували учасниць в турнірній таблиці наступним чином: Коротка - чемпіонка України, Ольга Губарєва з Кам'янського - друга, а Аліна Єгорова з Дніпра - третя.

У змаганнях серед чоловіків в коротких програмах ще три медалі завоювали дніпряни. Фелікс Шепель став чемпіоном в "бліці", а Євген Івашко завоював два "срібла" в швидкій і блискавичній іграх.

Варто відзначити тренерський склад, який готував спортсменів з Кам'янського до змагань - це тренери ДЮСШ № 2 Ігор Губарєв, Дмитро Савінський і тренер ДЮСШ № 3 Олена Губарєва.