Дві відомі в місті спортсменки Ольга Губарєва і Вірі Попруга отримали нагрудні знаки "За заслуги перед містом" III ступеня і "Відзнаки міського голови". Вручення відбулося в фойє нової сцени театру ім. Лесі Українки (колишній будинок культури ім. Горького). 13 листопада з нагоди святкування міжнародного Дня студентів в ньому проводився тематичний вечір StudentParty "RockStar".

Майстер спорту України з шашок Ольга Губарєва є однією з провідних спортсменок України. Список завойованих в 2019 році медалей міжнародного рівня у неї дуже істотний. У молодіжних змаганнях (вікова категорія до 26 років) кам'янчанка ставала чемпіонкою світу і срібним призером з шашок-64. Ще три медалі (два "золота" і одне "срібло") були завойовані на чемпіонатах Європи з шашок-64 і бразильської версії шашок. Ну а головним досягненням року Ольги став її виступ на дорослому чемпіонаті Європи серед жінок, де їй в неймовірній боротьбі вдалося "вирвати" бронзову нагороду в блискавичній програмі. Останній результат дозволив спортсменці виконати норматив майстра спорту міжнародного класу (в шашках - гросмейстер). У разі присвоєння Ольга Губарєва стане третьою спортсменкою з Кам'янського, якій за всю історію шашок Дніпропетровської області вдавалося домогтися такого високого звання. Крім неї подібного успіху домагалися Олена Коротка і Людмила Сивук. Тренується Ольга у заслуженого тренера України Ігоря Губарєва (ДЮСШ №2).

Пристойний послужний список нагород відразу в трьох видах спорту - шашках, армліфтингу і пауерліфтингу має і Віра Попруга. У цьому році на міжнародній арені кам'янчанка виступала тільки в шашках. Беручи участь у великій кількості змагань, причому найчастіше в більш старших вікових групах, 15-річна дівчина тричі ставала срібним призером молодіжного чемпіонату світу з бразильської версії шашок у віковій категорії до 26 років. Подібного "срібного" результату вдалося досягти і на чемпіонаті Європи, але в категорії до 20 років. Брала участь Віра і в змаганнях серед дорослих. Кращий результат самого юного майстра спорту України з шашок-64 - сьоме місце - був зафіксований на чемпіонаті Європи серед жінок. Тренується спортсменка в шашки у Дмитра Савінського (ДЮСШ №2).

Є високі результати у Віри Попруги і в силових видах спорту. Двічі вона потрапляла в число призерів чемпіонату України з армліфтингу. Перші кроки в цьому виді спорту спортсменка робила під керівництвом Едуарда Аноткіна. Надалі вона сконцентрувала свою підготовку на змаганнях з пауерліфтингу. Регулярні тренування у тренера ДЮСШ №2 Валентина Малікова тільки в 2019 році принесли кам'янчанці три золоті медалі серед дівчат на чемпіонатах Дніпропетровської області з пауерліфтингу. Одного разу, і це поки найкращий результат, Вірі вдалося стати абсолютною чемпіонкою області з класичного пауерліфтингу серед дівчат.

Рішення про нагородження спортсменок міськими нагрудними знаками були прийняті відповідно 23 жовтня і 25 вересня нинішнього року. Заслужені нагороди спортменкам вручив Кам'янськоий міський голова Андрій Білоусов.