Чемпіонат Кам`янського з шашок-64 серед спортсменів до 19 років пройшов 9 листопада в СШ № 40. За нагороди боролися 22 гравця.

Як повідомив Заслужений тренер України Ігор Губарєв, турнір зібрав настільки сильних шашкістов, що дуже важко було спрогнозувати, не те що хто переможе, а навіть стане призером. Несподівано сильно провів чемпіонат Артем Зебзєєв, і завоював чемпіонський титул. Друге місце посів Ілля Демченко. Але самим "плідним" на медалі виявився Андрій Махонін. Хлопчисько почав з золотих медалей в турнірах до 10 і до 13 років. Став срібним призером у категорії до 16 років. А за підсумками чемпіонату, що тільки завершився, він отримав ще й "бронзу". Якщо дев'ятирічний Андрій Махонін візьме будь-яку з медалей на чемпіонаті до 26 років, то встановить своєрідний рекорд. Треба нагадати, що хлопчисько є ще і чинним чемпіонм світу серед спортсменов у віковій категорії до десяти років.
 
 


Серед дівчат чемпіонкою стала Віра Попруга. Софія Купатенко і Єва Бабій відповідно посіли друге та третє місця. До речі, Анастасія Губарєва, як і Єва Бабій, набрала однакову кількість очок. Але у Єви виявився вищим ігровий коефіцієнт.

Щоб пробитися в наступний турнір до 26 років, гравцям необхідно було набрати не менше восьми очок. З цим завданням справились 15 шашкістов. І лише семеро не змогли виконати норматив.