Традиційні змагання пам'яті відомого тренера-кам`янчанина Миколи Скавронського, в яких з 16 по 20 жовтня зможуть взяти участь майстри міста, області та України, відбудуться в новому шашковому клубі (вул. Спортивна, 19).

Микола Родіонович Скавронський, відомий в Україні та далеко за її межами гравець і тренер з шашок. У 25-річному віці став майстром спорту СРСР, що в ті далекі часи було дуже складно зробити. Скавронський вісім разів ставав чемпіоном і призером Дніпропетровської області з шашок-64 (1976 і 2011 рр. - "золото"; 1985 і 2003 - "срібло"; 1971, 2001, 2009, 2010 - "бронза"). Паралельно грав і в міжнародні шашки, завоювавши в 1987 році звання чемпіона області.
За час своєї тренерської кар'єри в КДЮСШ "Промінь", Микола Родіонович виховав чимало шашкістів, які ставали чемпіонами та призерами міських, обласних та Всеукраїнських змагань. Найвідоміші з них Анна Леончук і Анастасія Лашкова. Крім тренерської роботи М.Скавронський займався і громадською діяльністю, виконуючи обов'язки заступника голови Дніпропетровської обласної федерації шашок.

Що ж стосується самого меморіалу, то в ньому можуть взяти участь гросмейстери, майстри спорту і високорейтингові кандидати в майстри спорту з Кам'янського, області і країни. Останніх на меморіалі приваблює можливість виконання нормативу майстра спорту Украіни. Якщо говорити про майстрів, то кращі з них можуть розраховувати на істотний призовий фонд.

Стежити за перипетіями буде суддівський корпус, до складу якого входять три національних арбітра (найвище звання для арбітрів в Україні).