chm izmir 7
 
 
З 26 серпня по 3 вересня в турецькому Ізмірі проходить молодіжний чемпіонат світу з шашок-64 (бразильська версія). У ньому беруть участь спортсмени з 8 країн: Бразилії, Китаю, Вірменії, Польщі, Угорщини, Росії, Туреччини та України. Кам'янське представлено вісьмома спортсменами.
 
Чемпіонів і призерів визначають серед юнаків та дівчат у шести вікових категоріях: «молодь» (1993 рік народження і молодші), «юніори» (2000 р.н. і молодші), «кадети» (2003 р.н. і молодші), «молодші кадети» (2006 р.н. і молодші), «юні надії» (2009 р.н. і молодші) і «молодші юні надії» (2011 р.н. і молодші). Змагання проходять в трьох видах програми: класичної, швидкої та блискавичної.
 
За два дні учасники відіграли 2 види програми чемпіонату: 26 серпня пройшли змагання з блискавичної, а 27-го - по швидкій грі. В активі шашкістів з Кам'янського - 12 медалей: 4 золотих і 8 срібних.
 
Вдало зіграв майстер спорту Данило Агарков (тр. Д.Савінскій), який виступає у віковій категорії до 17 років. У бліці він став чемпіоном світу як в своїй категорії, так і в абсолютному заліку серед 11 юнаків, набравши 11 очок з 14 можливих. У швидкій програмі він повторив свій успіх (9 з 14 очок), подвоївши кількість золотих нагород. Ще одна вихованка Дмитра Савинського - 15-річна майстер спорту Віра Попруга, завоювала 2 срібні медалі серед дівчат до 26 років. У бліці вона набрала 10 очок, фінішувавши другою серед 11 дівчат в абсолютному заліку, в швидких - 8 з 14 можливих.
 
Не залишилися без медалей і спортсмени, підготовлені Заслуженим тренером України Ігорем Губарєвим. Майстер спорту Олександр Шнейдер серед юнаків до 20 років завоював 2 медалі - срібло в бліці (11 з 14 очок) і золото в швидких (12 з 14), ставши першим в абсолютному заліку серед 11 учасників. Анна Зозуля стала срібною призеркою в бліці серед дівчат до 20 років, набравши 9 очок з 14 можливих. Дві срібні медалі завоювала Анастасія Губарєва, яка виступала серед дівчат до 17 років. У бліці їй вдалося набрати 8 очок, у швидкій грі - 7 з 14. Андрій Блоха завоював срібло в блискавичною програмою серед юнаків до 14 років, набравши 10 з 14 очок. У швидкій програмі в число призерів він не потрапив, зупинившись на 4-му місці.
 
З двома медалями після двох видів програми - вихованець тренера Олени Короткої, першорозрядник Андрій Махонін, який виступав у віковій категорії до 11 років. У бліці він став абсолютним чемпіоном серед шести спортсменів, набравши максимальну кількість очок - 10, у швидкій програмі Андрій завоював срібло (9 з 10 очок). Відзначимо, що ще одна вихованка Каменського гросмейстера, Росана Гринишин-Крук з Івано-Франківська, завоювала 2 золоті медалі серед дівчат до 14 років: і в бліці, і в швидкій програмі вона набрала 17 очок з 18 можливих.
 
30 серпня стартували змагання з класичної грі, які триватимуть до 3 вересня.
 
 
Фото: Віталій Попруга, головний суддя чемпіонату.