Призеры
 
У Кам'янському соціально-культурному центрі "Єдності" 5 липня завершилася класична програма особисто-командного Кубка України з міжнародних шашок.
 
Протягом тижня за призи змагалися як чоловіки, так і жінки. Особливий інтерес представляв чоловічий турнір. По-перше, в ньому брав участь гравець, який повернувся до активних виступів через ... чверть століття. По-друге, серед тридцяти заявлених учасників боролася одна представниця слабкої статі. Саме вона і святкувала загальну перемогу.
 
Але все по порядку. В останньому турі доля звела претендентів на перше місце, кам'янчанина Кирила Іванова і харків'янку Ірину Чебукіну. Наш земляк так сильно хотів виграти, що не помітив пастки, яку влаштувала його візаві. В результаті володарем першого місця в чоловічому турнірі стала вихованка тренера Максима Дорогана, майстер спорту Ірина Чебукіна. А Кирило Іванов відразу відкотився на восьму позицію.
 
Мужчины
 
Так склалося, що відразу шість гравців верхньої частини турнірної таблиці набрали однакову кількість очок (по 12). Друге місце дісталося корифею українських шашок, міжнародному гросмейстеру з Києва Ростиславу Лещинському (тр. Роман Климашов). Видно, 25-літня відсутність на шашковому Олімпі пішла йому тільки на користь. "Бронзу" завоював гросмейстер Владислав Антонович з Дніпра (тр. Анатолій Панченко). Решта гравців посіли наступні місця:
 
4 - Агарков Данило (Кам'янське);
5 - Оприщенко Максим (Запоріжжя);
6 - Шнейдер Олександр (Кам'янське);
7 - Коваль Олександр (Івано-Франківськ).
 
В особистому жіночому турнірі сенсацій не сталося. Перемогла харків'янка, міжнародний гросмейстер Юлія Макаренкова (тр. Валерій Жалімов). Друге місце у Анни Дмитренко (тр. Олег Компанієць) із Запоріжжя. Майстер спорту Ольга Губарєва, підопічна тренера Кам'янської ДЮСШ № 2 Ігоря Губарєва, отримала бронзову медаль. Однакову кількість очок з Олею набрала і Дарина Лобанова з Харкова. Але у неї виявився нижче коефіцієнт, і в кінцевому підсумку - четверте місце.
Женщины
 
 
За Кубок України боролися колективи восьми областей. Найвищу нагороду отримала команда з Харкова в складі Юлія Макаренкова, Ірина Чебукіна, Єгор Лобанов. Другими були представники Дніпропетровщини (Владислав Антонович, Данило Агарков, Ольга Губарєва). Третіми стали Максим Оприщенко, Іван Пузанов та Анна Дмитренко із Запорізької області. На наступних місцях розташувалися команди наступних областей:
 
4 - Полтавська;
5 - Івано-Франківська;
6 - Київ;
7 - Херсонська;
8 - Луганська.
 
Днепропетровская область
 
Команда Дніпропетровщини
 
Призерів медалями, грамотами та кубками нагороджували віце-президент Федерації шашок України Євген Уріх, начальник управління молоді і спорту Кам'янської міськради Едуард Коряк. Євген Йосипович Уріх пожартував, сказавши, що дніпропетрочани настільки гостинні, що навіть поступилися харків'янам пальму змагань.
 
6-7 липня пройдуть турніри зі швидких і блискавичних шашок.