DSC 1784
 
У Кам`янській центральній бібліотеці імені Т.Г.Шевченка відбувся шашковий турнір, присвячений презентації книги "Практичний курс занять з шашкового спорту". Авторами навчального посібника стали тренери ДЮСШ № 2 Дмитро Савінський і Ігор Губарєв.
 
DSC 1809
 
З метою створення умов для інтелектуального розвитку дітей та заохочення їх для занять шашками, в читальному залі бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка було проведено дитячий турнір. "У нашій бібліотеці створено клуб інтелектуальних ігор, де проводяться турніри з шашок, шахів, настільним соціальним іграм. Таким чином бібліотека виконуючи свою місію просуває знання, книгу і читання, в тому числі і через гру в шашки", - говорить заступник директора бібліотеки Тетяна Герасюта.
 
Мотиватором турніру став головний приз - книга цінних порад для дітей шкільного віку від майстрів шашок. На 158 сторінках навчального посібника викладено принципи навчання і вдосконалення в складних видах інтелектуальної діяльності, в тому числі - шашковому спорті.
 
"Видання допоможе дітям в становленні і розвитку шашкових здібностей, які ми намагаємося прищепити хлопцям і дівчатам з різних навчальних закладів нашого міста", - сказав заслужений тренер України з шашок Ігор Губарєв.
 
Про цінності (не в плані вартості) шашкового посібника пояснив Дмитро Савінський. "Дві книжки замовив навіть один з найсильніших спортсмен в світі, чемпіон України серед чоловіків, міжнародний гросмейстер Юрій Анікєєв. Для мене це вже найвища похвала. Якщо книга цікава навіть гравцям такого рівня, значить вона дійсно хороша", - зазначив  Дмитро Савінський.
 
DSC 1790
 
За нагороди боролися 24 шашкіста. Серед них були як початківці гравці, так і спортсмени, які вже досягли значних результатів. У бліц-турнірі перемогу здобув 13-річний учень СШ № 40 Єгор Нестеренко. Учасник чемпіонатів області та України в своїй віковій категорії сказав, що любить шашки за різноманітність комбінацій. Друге місце дісталося призеру чемпіонату країни серед дітей до восьми років Маші Діденко (ліцей НІТ № 2). Третім став Максим Гуменюк (гімназія № 11).