Суров
 
 
З 8 по 13 травня в Херсоні проводилася класична програма чемпіонату України серед молоді з бразильської версії шашок. Розігрувалося 12 комплектів нагород, за які боролися 45 спортсменів з семи регіонів. На рахунку кам'янчан - 1 золота, 7 срібних і 3 бронзові медалі.
 
Всього в Херсон вирушили 11 вихованців заслуженого тренера Ігоря Губарєва, тренерів Дмитра Савинського, Олени Короткої (всі - ДЮСШ №2) та Олени Губарєвої (ДЮСШ №3). Це майстри спорту Данило Агарков (вікова категорія B16), Олександр Шнейдер (B19), Віра Попруга (G16), а також першорозрядники Софія Купатенко (G19), Артем Зебзєєв (B26), Анна Зозуля (G26), Андрій Блоха (B13), Іван Суров (B13), Андрій Махонін (B10) і другорозрядники Зоряна Савинська (G10) та Антон Єзельский (B8).
 
Відкрилися змагання класичною програмою чемпіонату. У кожному з 12-ти турнірів серед юнаків і дівчат боротьба велася до останнього туру. Справитися з напругою вдалося тільки триразовому чемпіону світу серед молоді Данилу Агаркову (тр. Д.Савинський). Він до кінця боровся за золоту медаль, обіграв ряд сильних суперників і став чемпіоном України.
 
Чемпіон Європи Олександр Шнейдер (тр. І.Губарев) був єдиним, хто в дев`яти турах зумів відібрати очки у відомого майстра спорту з Дніпра Фелікса Шепеля. Цієї нічиї йому трохи не вистачило при підрахунку додаткових параметрів - у нього "срібло". З поразки розпочала основний турнір Віра Попруга (тр. Д.Савинський), проте розігнавшись на фінішній прямій триразова чемпіонка світу серед молоді 2018 року зуміла наздогнати основну конкурентку з Харкова. Перемога в останньому турі гарантувала їй перше місце, але матч завершився внічию. Віра - друга. Чудові шанси виграти об'єднаний турнір, сформований з спортсменок трьох вікових категорій, мала Софія Купатенко (тр. Д.Савинський). Багато що вирішилося в останніх трьох турах, коли чемпіонка України тричі поспіль зіграла внічию з несильними суперницями. І хоча 14-річна шашистка фінішувала у віковій категорії до 19 років на другому місці, її виступ слід вважати успішним. До останнього за чемпіонство боролася і наймолодша кам`янчанка Зоряна Савинська (тр. Д.Савінскій). Виступаючи у віковій категорії до 10 років, наша семирічна зірочка тільки в останньому турі втратила важливі очки, завершивши змагання зі срібною нагородою.
 
По різному складалася боротьба за медалі для інших спортсменів з Кам'янського. Призер чемпіонату світу до 10 років Андрій Блоха (тр. І.Губарєв) і неодноразовий чемпіон країни Іван Суров (тр. А.Губарєва) до початку турніру значилися серед основних претендентів на перемогу в категорії "молодші кадети". Грали вони добре, але конкурент з Києва виступив трохи краще. В результаті у Андрія - "срібло", а у Івана - вольова "бронза".