DSC1710
 
Три дня, 18-20 січня, в Кам'янському соціально-культурному центрі "Єдність" проводився чемпіонат Дніпропетровської області з шашок-100. Як повідомив Заслужений тренер України Ігор Губарєв, в змаганнях брали участь 70 спортсменів всіх вікових груп, що представляли Кам'янське, Дніпро і Петриківський район. За підсумками турніру кам'янчани виграли 26 нагород (20 медалей в ДЮСШ № 2, 6 - ДЮСШ № 3).
 
У гравців у віці до десяти років чемпіоном став Іван Суров. Срібну та бронзову медалі отримали Андрій Махонін та Тимофій Кобзєв. Призерів відповідно тренують І.Губарєв, О.Коротка, А.Губарєва. Серед дівчаток першою стала Марина Гомілко (тр.Д.Савинський). Марія Острецова з Дніпровської ДЮСШ № 9 завоювала срібну медаль. Бронзова нагорода дісталася учневі ліцею НІТ № 2 (тр.Д.Савинський) Анастасії Антоненко.
 
Серед шашкістов до 13 років, зігравши внічию всього лише одну гру при семи перемогах, перше місце завоював учень ліцею НІТ № 2 Андрій Блоха (тренер І.Губарєв). Срібну нагороду виграв Максим Козин з СШ № 40, тренує якого Альона Губарєва. А "бронза" дісталася колезі Козина по ДЮСШ № 3 Матвію Потайчуку (СШ № 21). У дівчат чемпіонський титул завоювала Єва Бабій, яка в минулому році була чемпіонкою України серед гравців до 10 років. Призерами стали також Аріна Федорченко (тр.Д.Савинський) та Ірина Ботушан, яку як і Бабій тренує А.Губарєва.
 
 DSC1712
 
Дуже цікаво пройшов турнір серед гравців до 16 років. Серед дівчаток призові місця розподілилися наступним чином: Віра Попруга, Софія Купатенко, Анастасія Губарєва. Серед хлопчиків першим став Данило Агарков. Друге місце зайняв Артем Зебзєєв з СШ № 40. У призах виявився і вихованець тренера Альони Губарєвої з ДЮСШ № 3 Михайло Камський (гімназія № 39).
 
"Одна медаль (бронзова) залишилася нерозіграною, так як не приїхала на матч Дарина Коротка, яка повинна була виступати серед дівчат у віці до 19 років. А чемпіонкою і срібним призером стали мої вихованки Анна Зозуля і Дарина Артикова, яка вчиться в ПДМК", - пояснив І.Губарєв.
 
В останній день жаркі баталії на дошках з чорно-білими полями проходили між юнаками до 19 років. Рівну кількість очок мали Ілля Демченко (СШ № 26, тр. Д.Савинський) і Олександр Шнейдер (СШ № 40), вихованець тренера І.Губарєва. "Причому в обох виявився рівний коефіцієнт. Довелося провести супер-бліц з трьох партій, які можна порівняти з післяматчовими пенальті у футболі. На один хід давалося по 5 хвилин 3 секунди. Першу і останню партії виграв Шнейдер, друга завершилася мирним результатом. Таким чином Саша Шнейдер виграв чемпіонський титул. Ілля Демченко отримав срібну медаль. А "бронза" дісталася студенту Гірської академії Іллі Рязанцеву (ДЮСШ № 2)", - розповів І.Губарєв.
 
 DSC1676
 
В порівнянні з усіма віковими групами, найбільшу кількість нагород (2 медалі) гравці Кам'янського поступилися спортсменам з обласного центру в турнірі до 26 років серед юнаків. Тут найкраще зіграв Антон Малий (ДДТУ), що обігнав двох гравців з Дніпровської ДЮСШ № 9 Олексія Прокуду і Руслана Онищенко. Серед дівчат перше місце посіла студентка ДДТУ (тр. І.Губарєв) Анастасія Лашкова. Другою стала її колега і по ДЮСШ № 2, і по вузу Олена Вовк. Замкнула призову трійку Ольга Губарєва, ще одна вихованка заслуженого тренера України І.Губарєва. Дівчина вже сама працює тренером-викладачем шашкового клубу в Петриківці, що відкрився в минулому році в новій школі. До речі, її два вихованці грали в нинішньому чемпіонаті у віковій категорії до десяти років.
 
Крім медалей і грамот від обласної шашкової Федерації призерів чекали сюрпризи. Керівник Кам'янського осередку політичної партії "Партія Єдності" Ірина Кучер вручила всім чемпіонам безкоштовні квитки на відвідування льодового катка. Призери отримали чашки з логотипами символу міста Прометея та календарі на 2019 рік.
 
У Вінниці 31 січня стартує чемпіонат України серед гравців вікових категорій до 10, до 16 і до 26 років. У них візьмуть участь кам'янчани І.Суров, А.Махонін, М.Гомілко, А.Антоненко, Д.Агарков, А.Зебзєєв, А.Блоха, В.Попруга, С.Купатенко, А.Губарєва, А.Лашкова, А.Вовк, О.Губарєва, А.Малий.