Гра в шашки
 
19 грудня до Дня Святого Миколая пройшло два турніри з шашок – кубок КСЦ «Дніпровець», в яких у Палаці культури металургів грали діти та дорослі.
 
В змаганнях серед молоді взяли участь 22 спортсмена віком не старше 16 років. Тут можна було побачити як майстрів шашкової справи, так і початківців. Було цікаво спостерігати як боролися за кубки та медалі, які надав КСЦ "Дніпровець", юнаки та дівчата розрядники з Кам'янського разом з малодосвідченими дітьми працівників ПАТ "Дніпровський меткомбінат".
 
Склад учасників був солідним – грала навіть майстер спорту. Забігаючи наперед скажемо, що вона – чемпіонка світу серед молоді Віра Попруга (тр. Д.Савінський) – і очолила турнірну таблицю, ставши переможцем серед досвідчених дівчат. Не відстав за набраними очками від Віри і кращий гравець серед юнаків – призер чемпіонату світу Андрій Блоха. Вдалося це йому завдяки помилці основного конкурента, молодіжного чемпіона України Артема Зєбзєєва, який поступився в останньому турі ще одній чемпіонці країни Софії Купатенко (тренер Д.Савінський). До речі, Соня завдяки цій перемозі вирвалася на друге місце серед дівчат. Гострою вийшла боротьба за жіночу "бронзу". За підсумками восьми турів кубка КСЦ "Дніпровець" відразу три спортсменки – Єва Бабій, Анастасія Губарєва і Марина Гомілко (кожна з них вже приміряла медалі молодіжних чемпіонатів України) – завершили турнір з десятьма очками. Довелося головному арбітру змагань, судді першої категорії з шашок Віталію Попрузі для визначення третього призера вдатися до підрахунку додаткових показників. Кращими вони виявилися у Єви Бабій (тр. А.Губарєва), яка і стала бронзовим медалістом змагань. До речі, і у В.Попруги, і у Є.Бабій батьки працюють на ДМК (в ЦВС та УЗТ відповідно). Що ж до третього місця у хлопців, то і тут без додаткових показників не обійшлося. Незважаючи на поразку в останній партії, успіх був на стороні призера чемпіонату країни серед молоді Володимира Жукоцького, який всього на один пункт коефіцієнта випередив Іллю Перемітько. Варто відзначити, що всіх юнаків, які увійшли в трійку найсильніших, виховує заслужений тренер України Ігор Губарєв.
 
З болем в душі і з радістю в очах! Так можна охарактеризувати боротьбу за прекрасні кубки юних малодосвідчених, але бойовитих спортсменів. Хтось із них вдало стартував, але потрапивши в групу найсильніших знітився. Хтось боровся з невдачами і щиро радів випадковій перемозі. Проте, всі виглядали гідно. Кожен з них дуже хотів перемогти!
 
З усіх учасників особливо хотілося б виділити саму юну спортсменку змагань – Мілу Гомілко (тр. Д.Савінський). Кожен конкурент, хто їй програвав, вставав з-за столу і не міг зрозуміти, як він міг поступитися такій маленькій дівчинці. Міла ж тільки посміхалася і впевнено йшла до свого успіху. У підсумку вона стала кращою і серед хлопчиків, і серед дівчаток в менш досвідченій групі гравців. За це Святий Миколай вручив їй на нагородженні "золотий" Кубок. Подарував він кубки й ще п'ятьом призерам.
 
Гомілко Мілана
 
Кращого серед хлопців довелося визначати завдяки "фотофінішу", тобто кращим додатковим показникам. Переможцем став впевнений в собі Михайло Мирошниченко. Друге місце – у Єгора Нагорного. Весь турнір хлопець ходив зосередженим, але після перемоги в останньому турі все ж посміхнувся. Замкнув трійку призерів В'ячеслав Носенко, який хоч і не вірив в успіх, але щиро тішився врученою йому нагородою. У дівчаток слідом за Мілою Гомілко в турнірній таблиці розташувалися Єлизавета Плахотник і Анастасія Івженко. Після підбиття підсумків вусіх володарів нагород обличчя сяяли від щастя!
 
Але свято не було б таким цікавим, якби не солодкі подарунки від Святого Миколая для кожного учасника. Залишали шашкову арену юні спортсмени під дружні оплески дорослих, які також прийшли позмагатися у шашки.
 
Після двогодинної боротьби визначилися переможці та призери і в турнірі серед дорослих. Увесь п'єдестал пошани серед жінок був за представницями КСЦ "Дніпровець". Переможницею стала Аріна Бистрик. У Марії Фандєєвої "срібло", а у Ірини Ількун  бронзова медаль.
 
Бистрик Ількун Фандєєва
 
У чоловічому турнірі боротьбу за нагороди вели досвідчені діти працівників ДМК, які боролися з співробітниками Дніпровського меткомбінату. ЦПВ представляв Віктор Стьожка, управління соцполітики – Вадим Сарапін. За чорно-білі дошки також сідали і представники КСЦ – Едуард Коряк, Василь Карпович, Олександр Харченко. Але всю призову трійку з різницею в одне очко сформувала молодь. Доля золотої медалі вирішувалася в останній партії. Нічийний результат в ній приніс перемогу серед чоловіків Артему Зєбзєєву. На другому місці – Віра Попруга. Замкнула трійку призерів Альона Вовк (тато Альони працює в РСЦ). "Солодка" доля спіткала і дорослих. Всім учасникам заступник директора КСЦ "Дніпровець" по спорту Едуард Коряк вручив по солодкому призу. У підсумку, кожен, хто помірявся силами на інтелектуальному полі, пішов додому з прекрасним настроєм!
 
Призери шашки
 
Підсумки змагань
 
Серед досвідчених юнаків
 
1. Блоха Андрій
2. Зєбзєєв Артем
3. Жукоцький Володимир
 
Серед досвідчених дівчат
 
1. Попруга Віра
2. Купатенко Софія
3. Бабій Єва
 
Серед хлопців початківців (діти працівників ДМК)
 
1. Мірошниченко Михайло
2. Нагорний Єгор
3. Носенко В'ячеслав
 
Серед дівчат початківців (діти працівників ДМК)
 
1. Гомілко Міла
2. Плахотник Єлизавета
3. Івженко Анастасія
 
Чоловіки
 
1. Зєбзєєв Артем
2. Попруга Віра
3. Вовк Альона
 
Жінки
 
1. Бистрик Аріна
2. Фандєєва Марія
3. Ількун Ірина