DSC1189
 
7 грудня завершився ювілейний семидесятий чемпіонат Кам`янського з шашок-64. Рівно два місяці тривав цей ігровий марафон. За нагороди боролися 31 спортсмен. 
 
Як повідомив головний суддя турніру Ігор Губарєв, в чемпіонаті міг грати будь-який шашкіст міста у якого є розряд не нижче першого дорослого. "Тому у нас був віковий діапазон від восьми до шістдесяти восьми років, - розповідає І.Губарєв. - Наймолодший гравець чемпіонату 8-річний Андрій Махонін, переможець першості України серед дітей до 10 років. Є ще 9-річний Іван Суров. Найдосвідченіший гравець - 68-річний Володимир Лисиченко. Ніде в Україні так довго не проводиться чемпіонат міста. Зазвичай все проходить за кілька днів. Але у нас такий формат вже давно став традиційним. За час проведення чемпіонату міста багато шашкістів встигли пограти на різних турнірах, включаючи два чемпіонати світу і чемпіонат України. Серед учасників зібралися дуже багато титулованих спортсменів. Тут грають міжнародний гросмейстер, майстри та кандидати в майстри спорту, першорозрядники. Уже в цьому чемпіонаті грали молоді Віра Попруга, Олександр Шнейдер, Данило Агарков, які після вдалих виступів на чемпіонатах світу отримали звання майстра спорту. Хоча не всі найсильніші гравці з різних причин змогли взяти участь в цьому чемпіонаті міста".
 
Для гросмейстера Олени Короткої нинішній рік став найяскравішим за всю її спортивну кар'єру. На чемпіонаті Європи вона стала золотим призером в класиці, бліці і рапіді. На чемпіонаті світу з бразильським шашок у неї дві золоті і одна срібна медалі. У чемпіонаті світу з шашок-64 два перших місця. І ось в останньому в нинішньому році турнірі, чемпіонаті міста, Олена, набравши 14 очок з 16 можливих, стала абсолютною переможницею як серед жінок, так і серед чоловіків. Друге місце в абсолюті дісталося ще одній дівчині, Ольга Губарєва поділила очки з Ігорем Губарєвим, Іллею Демченко і Олександром Шнейдером. Але завдяки кращому коефіцієнту вона стоїть вище своїх суперників. Ще один поділ стався при визначенні третього місця в жіночому турнірі між Вірою Поругою (коефіцієнт 70) і Анастасією Лашковою (60).
 
 
ПРИЗЕРИ ЧЕМПІОНАТУ МІСТА
 
ЖІНКИ
 
1 - Коротка Олена (14 очок)
2 - Губарєва Ольга (11)
3 - Попруга Віра (9)
 
ЧОЛОВІКИ
 
1 - Губарєв Ігор (11 очок)
2 - Демченко Ілля (11)
3 - Шнейдер Олександр (11)