DSC 0236
 
 
Головний приз XIX шашкового меморіалу пам'яті Віктора Богуславського виграв гість з Дніпра кандидат в майстри спорту Олександр Сердій.
 
У шахово-шашковому класі Кам'янського СК "Промінь" з 30 листопада по 2 грудня тривали змагання з шашок-64, присвячені пам'яті відомого гравця і тренера, почесного майстра спорту, чемпіона УРСР Віктора Миколайовича Богуславського. За призи в основному турнірі боролися 28 гравців, які представляли Дніпро, Жовті Води, Кривий Ріг, Верхньодніпровськ і село Гречине (Петриківський район). Природно левову частку граців становили місцеві спортсмени. Вперше, в порівнянні з попередніми меморіалами, серед учасників не було майстрів спорту. Чотири кандідада в майстри спорту, все решта першорозрядники і сім шашкістів з другим розрядом.
 
Як і раніше, спочатку пройшли змагання серед школярів, після яких призери потрапили в основний турнір. За словами головного судді змагань Юрія Анатолійовича Єрмакова, початок турніру сильно провів один з кандидатів на перемогу, колишній кам'янчанин, а нині житель Верхньодніпровська  Володимир Яворський. Здобувши чотири перемоги в п'яти турах, він чомусь зменшив переможний хід, чим  скористався його головний конкурент Олександр Сердій з обласного центру. А після підрахунку коефіцієнтів і зовсім пропустив того вперед. "Золото" у Сердія, "срібло" у Яворського. Ще чотири гравці відстали від цієї двійки на один пункт, набравши однакову кількість очок - по 10. І тут теж долю місць вирішували додаткові критерії, після яких все стало на свої місця. Бронзову медаль і грамоту отримав Артур Нікулін. За ним розташувалися Микола Пономаренко (Жовті Води) та два камянчанина: Микола Дудник і Володимир Звенигородський. До речі, перша шістка гравців була нагороджена ще й грошовими призами, які заснував голова обласної федерації Євген Йосипович Уріх.