Савинський
 
 
Федерація шашок Дніпропетровської області та Кам'янського представили тренера Дмитра Савинського до присвоєння звання "Заслужений тренер України". Рішення з цього питання буде приймати Міністерство молоді та спорту України.
 
Draughts UA - українські шашки повідомляють, що вихованці Савинського неодноразово піднімалися на вищі сходинки п'єдесталу пошани світових змагань. Молодіжний "мундіаль" з бразильських шашок проходив в Ізмірі з 29 травня по 5 червня 2018 року. Під керівництвом тренера Савинського його вихованцям Данилу Агаркову, Вірі Попрузі і Добрині Савинському тоді вдалося зібрати пристойний медальний урожай - 9 медалей, 6 з яких - золоті.
Завойовували спортсмени під його керівництвом медалі і в інших серйозних чемпіонатах. Наприклад, Добриня Савинський ставав призером чемпіонатів світу з шашок-64. Багато "дорослих" медалей у Віри Попруги. Срібна нагорода чемпіонату Дніпропетровської області серед дорослих та медалі молодіжних чемпіонатів країни - у Іллі Демченко. Хороші результати в останні роки демонструє Софія Купатенко - в 2018 році вона стала чемпіонкою України серед молоді. Перші успіхи обласного рівня прийшли до юних Богдана Кучера, Анастасії та Софії Антоненко.
Є в обоймі Д.Савинського і майстри спорту. Першим в 2012 році ним став Віталій Шкура (перший тренер - І.Губарєв). У наступному році висот подібного звання досягла тоді 15-річна Тетяна Зайцева. Ще двоє вихованців - Віра Попруга (тренується в Д.Савинського з першого дня) і Данило Агарков (перший тренер - В.Шкура) - норматив майстра спорту України виконали в 13 років. Вони ж - в 2017 і 2018 роках відповідно - поперемінно ставали наймолодшими діючими майстрами спорту України.
У минулому році Дмитру Савинському був присвоєний і високий суддівський ранг. Тепер він національний арбітр України. На черзі нова вершина - звання "Заслужений тренер України".
 
Джерело http://kstati.dp.ua