111IMG 2295
 
Завершився Кубок України з шашок-100. Сьомого і восьмого липня в Івано-Франківську програму особисто-командного Кубка України з міжнародних шашок продовжили змагання з швидкою і блискавичною ігор. 
 
Серед чоловіків честь Дніпропетровщини відстоювали майстри спорту Владислав Антонович (тренер А.Панченко) з Дніпра і Віра Попруга (тренер Д.Савинський) з Кам`янського. Представницьким був і жіночий склад збірної, сформований з двох кам`янчанок, яких до змагань готував заслужений тренер України Ігор Губарєв. Гросмейстер Олена Коротка боролася тільки в швидкій програмі Кубка, а кандидат в майстри спорту Ольга Губарєва - і в "рапіді", і в "бліці".
 
У швидкій програмі нашим спортсменам вдалося завоювати дві медалі в особистому заліку. Найгірші додаткові параметри завадили Олені Короткій завоювати "золото". Разом з конкуренткою із Запоріжжя представник Дніпропетровської області набрала 11 очок в семи турах і посіла друге місце. Ольга Губарєва - четверта. Посміхнулася удача Владиславу Антоновичу, поділившого місця з другого по четверте. Його 13 очок вистачило, щоб розміститися на третій позіціі. Юная Віра Попруга зіграла в "рапіді" трохи гірше, ніж в "класиці". На цей раз вона розмістилася на 14-й позиції.
 
В результаті вдалих виступів, збірній Днепропетровщини (В.Антонович, В.Попруга і О.Коротка) у швидкій програмі Кубка України в командному заліку вдалося посісти друге місце.
 
"Бліц" (або блискавична гра) завжди славиться своєю непередбачуваністю. У цьому виді програми, де для шашкістів дуже обмежений контроль часу на партію, часто сильний спортсмен може поступитися слабшому. Наші лідери Ольга Губарєва і Віра Попруга виступили трохи гірше, ніж в "класиці" і "рапіді", посівши відповідно шосте (в жіночому турнірі) і девятнадцяте (в чоловічому турнірі) місця. Лише Владислав Антонович, що розігрався до кінця турніру, зумів продемонструвати непогану гру, розташувавшись на четвертій позиції. Гостра конкуренція і результати в особистих змаганнях залишили збірну Дніпропетровщини поза призової трійки в командному заліку. У цій програмі Кубка В.Антонович, В.Попруга і О.Губарева зайняли четверте командне місце.
 
Якщо говорити про підсумки трьох дисциплін Кубка, то наші спортсмени виступили дуже добре. В їх активі весь комплект нагород в особистому заліку (О.Губарева - "золотоО, Е.Короткая - "срібло", В.Антонович - "бронза"), а також друге і третє в командному.
 
Попереду півфінал чемпіонату України, який пройде в Полтаві з 17 по 23 липня. У цих змаганнях спортсмени Дніпропетровщини будуть вести боротьбу за вихід до фінальної частини чемпіонату країни серед дорослих.
 
Антонович1
 
Губарєва1
 
Коротка1
 
Попруга1
 
Автор Віталій Попруга