Слева направо Савинский Добрыня Савинский Дмитрий Попруга Вера Агарков Даниил

 
З 28 травня по 5 червня в місті Ізмір (Туреччина) проходив чемпіонат світу з шашок (бразильська версія). Україну представляли девять спортсменів, троє з яких – вихованці тренера Кам`янської ДЮСШ № 2 Дмитра Савінського, який на цих змаганнях очолював українську делегацію.
 
За звання чемпіона світу в трьох програмах – класичній, швидкій та блискавичній, боролися 50 спортсменів з Китаю, Польщі, Росії, Туреччини та України. Юні кам'янчани грали в трьох (з 10) вікових категоріях і зуміли завоювати шість золотих, дві срібні і одну бронзову медалі.
 
13-річний учень ліцею НІТ, кандидат у майстри спорту Данило Агарков в усіх програмах серед юніорів (до 19 років) незмінно приходив до фінішу першим. На його рахунку три золоті нагороди.
 
Подібний результат вдалося продемонструвати і наймолодшому майстру спорту Дніпропетровщини з шашок Вірі Попрузі. У класичній і швидкій програмах 14-річна спортсменка була найсильнішою серед кадеток (до 16 років), а в блискавичній – учениці ліцею НІТ не було рівних серед юніорок (до 19 років).
 
Вдало виступив і першорозрядник Добриня Савінський. Відмінні шанси на "золото" учень НВК "Ор-Авнер" мав у бліці. У віковій категорії до 13 років разом з двома суперниками 11-річний спортсмен набрав однакову кількість очок. Додаткові показники розмістили Добриню на третій позиції – унього бронзова медаль. Краще кам'янчанин виступив в турнірах з класичним і швидким контролями часу. Тут на рахунку Д.Савінського дві срібні медалі.
 
Савинский Добрыня
 
Для Данила і Віри нагороди чемпіонату світу є першими. Добриня ж у своїй спортивній кар'єрі вже мав подібний успіх. Раніше він ставав срібним призером чемпіонату світу серед шашкістів до восьми років.
 
Всього молодіжна збірна України завоювала 18 нагород (11 золотих, 3 срібних і 4 бронзових). Кращий показник по завойованим медалям належить спортсменам Дніпропетровщини (всі учні Д.Савінського).
 
Сборная Украины
 
Дніпропетровська область – 9 медалей (6+2+1)
Івано-Франківська область – 4 медалі (3+0+1)
Харківська область – 3 медалі (1+1+1) 
Вінницька область – 2 медалі (1+0+1)
 
Крім основних змагань там же в Ізмірі 30 травня відбулася товариська зустріч української та китайської збірних. Кожну країну представляли по шість гравців. І тут одними з кращих були кам'янчани, які разом з харківськими та івано-франківськими шашкістами принесли збірній України переконливу перемогу з рахунком 17:7.
 
Участники матча Украина Китай