45
 
 
У кам’янському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) – центрі розвитку дитини № 27 "Орлятко" (директор – Надія Мартинюк) пройшов другий фінальний тур міських змагань серед вихованців закладів дошкільної освіти "Веселі шашки".
 
Організаторами змагань стали департамент з гуманітарних питань (директор Тетяна Онищенко) і міська Федерація шашок (голова Ігор Губарєв).
 
Після відбіркового етапу, який проводився в закладах, у фінал вийшли 54 вихованця з 24 дошкільних установ.
 
Серед запрошених на змагання були керівники закладів дошкільної освіти, педагоги, батьки, переможці 2017 року, які стали школярами.
 
Перед іграми пройшло представлення команд. Педагоги підготували для дітей міні-виставу "Пригоди Маші" та зустріч із "Королевою шашок –  Дамкою". Заступник начальника відділу освіти департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Юлія Попова привітала присутніх зі значною подією. Вона представила учасникам і гостям суддівську колегію в складі голови міської Федерації шашок, Заслуженого тренера України Ігоря Губарєва, міжнародного гросмейстера, семиразової чемпіонки світу з шашок Олени Короткої, судді першої категорії ДЮСШ № 2 Дмитра Савінського, національного арбітра України Альони Губарєвої.
 
Змагання проходили в шість турів. Діти, які закінчували гру, мали можливість перепочити в окремих групових кімнатах, де їх гостинно приймали господарі та готували до наступного туру.
 
Після закінчення змагань члени журі підвели підсумки та оголосили переможців. Ними стали команди дитячих навчальних закладів  № 10 ("Ластівка"), № 37 ("Веселка"), № 20 "Світанок".
 
Команда "Ластівка" була нагороджена кубко переможців і приладдям для малювання. В особистому заліку за перемогу дівчатка й хлопчики отримали медалі і подарунки. Також всі учасники змагань були заохочені грамотами і солодкими призами. Батьки та колеги відзначили високий рівень підготовки та проведення міських змагань "Веселі шашки", подякували за цікаву та креативну виставку шашок, фотопрезентацію роботи з дітьми.
 
Впровадження в роботу закладів дошкільної освіти навчання грі у шашки за програмою "Веселі шашки" сприяє підвищенню ефективності освітньої роботи та розвивальної функції навчання; становленню особистості дошкільників, максимальному розкриттю їхніх інтелектуальних та творчих здібностей. 
 
ПРИЗЕРИ В ОСОБИСТОМУ ЗАЛІКУ
 
І – Савінська Зоряна (№ 44 "Лелека"), Кривоніс Максим (№ 10 "Ластівка")
ІІ – Поломана Софія (№ 22 "Казкова країна"), Сич Тимофій (№ 37 "Веселка")
ІІІ – Кутенко Яна (№ 7 "Пролісок"), Цуканов Тимофій (№ 6 "Бджілка").
 
Джерело http://kam.gov.ua