005
 
Новорічні спортивні шашкові свята для школярів міста влаштували підчас зимових канікул департамент з гуманітарних питань та міська федерація шашок міста. За цей канікулярний період було проведено одразу три першості міста з міжнародних шашок серед юнаків та дівчат в різних вікових категоріях: до 10, 13 та 16 років в яких прийняли участь близько 100 спортсменів. Усі змагання проходили на базі СШ №40, яка зараз є центром розвитку шашкового спорту у нашому місті.
 
У наймолодшій віковій категорії (до 10 років) в змаганнях серед юнаків кращий результат показав учень гімназії №39 Іван Суров, який при рівності очок на фініші з учнем СШ №40 Іллею Балабаном, випередив його за результатом особистої зустрічі. Обох спортсменів тренує тренер ДЮСШ №3 Альона Губарєва. Трійку сильніших замкнув учень колегіуму №16 Андрій Махонін (тр. Олена Коротка, ДЮСШ №2).
 
В змаганнях серед дівчат впевнену перемогу святкувала вихованка ДЮСШ №2 Марина Гомілко (тр. Дмитро Савінський), яка майже на три очки (!) зуміла випередити, свою основну конкурентку в боротьбі за титул переможця ученицю СШ №40 Єву Бабій (тр. А.Губарєва), яка посіла другу сходинку у турнірній таблиці. На третьому місці, продемонструвавши для цієї вікової групи непогану гру, опинилася учениця СШ №23 Олеся Чебикіна (тр. О.Коротка).
 
Якщо у віковій категорії до 10 років прийняло участь 27 спортсменів, то позмагатися у віковій категорії до 13 років виявили бажання одразу 36 шашкістів.
 
У запеклій боротьбі серед юнаків до 13 років з неперевершеним результатом 17 очок з 18 можливих перше місце посів бронзовий призер чемпіонату світу-2016 серед юнаків до 10 років учень Ліцею НІТ Андрій Блоха (тр. Ігор Губарєв, ДЮСШ №2). На другому місці з 15 очками срібний призер чемпіонату світу-2014 серед юнаків до 8 років, учень НВК Ор Авнер Добриня Савінський (тр. Д.Савінський). Трете місце з 13 очками посів учень СШ №40 Артем Зєбзєєв (тр. І.Губарєв).
 
У змаганнях серед дівчат до 13 років вболівальники знову стали свідками неймовірного протистояння за перше місце представниць вікової групи до 10 років М.Гомілко та Є.Бабій. На цей раз кращу гру показала Єва, вона на фініші була першою, а на другому місці Марина. На третьому місці учениця СШ №19 Олександра Романова (тр. О.Коротка).
 
На старт у віковій категорії до 16 років вийшли 32 шашкіста, з них 2 кандидати у майстри спорту та 14 спортсменів першого розряду. Це відразу загострило боротьбу за нагороди першості. Титул переможця серед юнаків з результатом 16 очок з 18 можливих виборов учень Ліцею НІТ, кандидат у майстри спорту Даніїл Агарков (тр. Д.Савінський). На два очки менше, і друге місце, у учня СШ №40, кмс Олександра Шнейдера (тр. І.Губарєв). На третій позиції з 13 очками – наполегливий Андрій Блоха.
 
У змаганнях серед дівчат переможцем турніру стала учениця Ліцею НІТ Софія Купатенко (тр. Д.Савінський). В її активі 11 очок з 18 можливих. На другому місці з 10 очками – восьмирічна Марина Гомілко, яка і у третьому шашковому турнірі не залишилася без нагород. На третьому місці студентка металургійного коледжу – Дар’я Артикова (тр. І.Губарєв).
 
Попереду у шашкістів нашого міста, 12 та 13 січня, змагання серед юнаків та дівчат у вікових категоріях до 19 та 26 років.
 
Автор В.Попруга.
Джерело http://sports.dp.ua