Коротка163537
 
 
В Санкт-Петербурзі з 19 по 29 жовтня проходив чемпіонат світу з шашок-64 серед чоловіків і жінок.
 
В рамках чемпіонату були проведені змагання з блискавичної, швидкої і класичної гри. При цьому блискавична і класична програми проводилися за російською версією шашок-64, а швидка по бразильській.
Серед представників України в цьому чемпіонаті брали участь два шашкісти Дніпропетровської області. Серед чоловіків виступав бронзовий призер чемпіонату країни минулого року майстер спорту Владислав Антонович з Дніпра, а в жіночому чемпіонаті гросмейстер Олена Коротка з Кам'янського, яка в національній першості була другою.
На жаль, завоювати медалей провідним шашкістом нашого регіону не вдалося. У бліці Владислав Антонович розташувався рівно в середині турнірної таблиці, посівши 32 місце серед 74 учасників, а Олена Коротка в цьому виді була одинадцятою з 34 учасниць. У подальших турнірних програмах наші шашкісти свої результати покращували. У швидкій грі Владислав Антонович на 25 місці, а Олена Коротка посіла дев'яте.
У попередніх змаганнях класичної програми, які проводилися за швейцарською системою вісім турів, Владислав Антонович показав непоганий результат, набравши 10 очок. Але цього виявилося мало, щоб потрапити в першу вісімку для подальшої боротьби за призові місця. Він продовжив гру в другій за 9-16 місця. Але піднятися вище 16 місця, яке він  займав і після попереднього етапу, йому не вдалося.
Результат Олени Короткої на попередньому етапі турніру класичної програми був цілком вдалим. Вона посіла сьоме місце і могла продовжити боротьбу за медалі. Але, нажаль, в першому стиковому матчі вона зазнала поразки і в подальшому брала участь в розіграші за 5-8 місця. Її фінальний результат шосте місце.