111119883932 1069259249871191 4026657364644309114 n

З 1 по 9 липня у Івано-Франківську проходив Кубок України з шашок-100, у якому в окремих турнірах боролися дорослі чоловіки та жінки з десяти регіонів країни.

В чоловічому турнірі честь Дніпропетровської команди відстоювали дніпряни Артем Іванов, який нещодавно виборов світовий чемпіонський титул, та Владислав Антонович. Жінок представляли кам'янчанки Альона Губарєва та 13-річна Віра Попруга. Всього в скарбничку нашого регіону в трьох видах програм Кубку в особистому заліку було покладено п'ять медалей: три золоті (А.Іванов) та по одній срібній (В.Попруга) і бронзовій (В.Антоноаич) нагороді. Такий результат дозволив блискуче представити область і в командному заліку. На рахунку наших інтелектуалів – два золоті та один срібний кубки.

Окремо хотілося б відзначити чемпіона світу з шашок-100 міжнародного гросмейстера Артема Іванова, взяти очки в якого його суперникам було дуже складно. Він зумів дуже впевнено підтвердити свій статус найкращого шашкіста світу, завоювавши три золоті медалі. Впевненно виступив і майстер спорту Владислав Антонович, який у класичній програмі зумів потрапити у число трьох найкращих. Велика конкуренція в жіночому турнірі – грали два гросмейстери та чотири майстри спорту – не дозволила вибороти медаль кандидату у майстри спорту Альона Губарєвій. Краще 5-те місце наша спортсменка зуміла продемонструвати у швидкій програмі. Довго йшла за першою своєю дорослою медаллю на українській жіночій арені юна Віра Попруга. Кращим її результатом став виступ у блискавичній грі – срібна медаль. Найрозумніша дитина України 2017-го року єдина, хто в цьому виді програми Кубку зумів встояти у протистоянні з чемпіонкою світу з шашок-100, міжнародним гросмейстером Ольгою Балтажи з Івано-Франківська. Також Віра вперше, і відразу тричі, потрапила у число трьох (два чоловіки та одна жінка) кращих дорослих гравців Дніпропетровської області.

На черзі відбіркові змагання до фінальної частини чемпіонату України, які стартують 17 липня у Полтаві.

Автор Віталій ПОПРУГА.

Джерело https://www.facebook.com/sportdpua