Іванов праворуч

У Львові 24-25 червня відбувся відкритий турнір з шашок-64 "Кубок Лева", на якому представники Дніпропетровщини завоювали два головних приза.

Турнір, який проходив у приміщенні комп'ютерної академії "ШАГ" за підтримки Львівської міської ради, проводився за швейцарською системою в 9 турів з контролем часу Фішера - 10 хвилин + 10 секунд на хід. "Кубок Лева" за складом учасників, без перебільшення, міг конкурувати з провідними Всеукраїнськими турнірами. Головним суддею змагань був міжнародний арбітр з Івано-Франківська, віце-президент федерації шашок України Костянтин Балтажи.

На учасників, яких зібралося близько півсотні, чекали сім головних призів та багато інших, які, а також харчування всіх учасників, забезпечив організатор турніру президент федерації шашок Львівської області, віце-президент федерації шашок України Іван Ільницький. Когорту професіоналів шашкової майстерності очолював Євген Івашко (дніпровець є другий за рейтингом в Україні), який і переміг, не залишивши сумнівів у своїй перевазі – 16 очок з 18 можливих. Друге місце здобув, чемпіон Європи по версії I.D.C.D. з шашок-64 Кирило Іванов (на фото праворуч) з Кам'янського – 15 очок. "Бронзового Лева" повіз до Харкова молодий амбітний міжнародний майстер В’ячеслав Новицький (14 очок). Чотири наступні призи розподілились між учасниками, які набрали по 12 очок. За додатковими показниками по коефіцієнту Солкофа четвертий приз помандрував з майстром спорту Сергієм Звоніловим в Миколаїв, п’ятий – із кмс Тарасом Турчином до Тернополя. Шостий приз здобув чемпіон України серед держслужбовців кмс Богдан Москаль з Турки, який показав найкращий результат серед шашкістів Львівської області. Сьомий приз дістався майстру спорту з Підгайців Тернопільської області Михайлу Романишину. Найкращою учасницею турніру серед жінок стала Тетяна Осадча, другою – Олена Біленька (обидві зі Львова), третьою – Росана Гринишин-Крук з Івано-Франківська. Серед дівчат призи одержали Мар’яна Біян, Христина Зубрицька (обидві з Турки) та Варвара Осадча з Львова. Серед юнаків найкращим став вінничанин Павло Жолоб. Також призів удостоїлися наймолодші учасниці – юна львів’янка Олена Осадча і турківчанка Софія Марусяк, а також синьйор і синьйорка (ветерани) Михайло Фуц (Жовква) і Ганна Мамчук (Турка).

Джерело https://www.facebook.com/shashki.lviv/?pnref=story