Мама і дочка Короткі

 

У Дніпрі у шахово-шашковому клубі ім.Й.С.Уріха з 13 по 19 травня пройшли особисто-командні змагання Кубка України з шашок-64.

У класичній грі прийняли участь 32 дорослих спортсмена (18 чоловіків та 14 жінок) з Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Полтавської, Харківської областей, а такоже Із столиці України. Шашкісти визначали окремо найсільнішого среди чоловіків та жінок. Гра проводилася з контролем часу на партію 45 хвилин з додавання 15 секунд.

У класиці среди жінок перемогла національний гросмейстер з Кам'янського Олена Коротка, яка набрала 12 очок з 14 можливих. Її донька Дар'я стала срібнім призером, відставші від мами (і одночасно свого тренера) на два очки. Третє місце дісталося киянці Ользі Рейніш.

Ще одну золоту нагороду Олена Коротка отримала сьогодні в турнірі з швидкої гріи Друге місце завоювала її землячка Ольга Губарєва. Третьою була ще одна кам'янчанка, яка зараз навчається в Києві, Тетяна Зайцева. Потрібно відзначити, що всі вони - вихованки Заслуженого тренера України Ігоря Володимировича Губарєва.

У класичній грі серед чоловіків кращим став Геннадій Звонарьов Із Запорізької області. Друге и третє місця зайняли Максим Обелець Із Харківщини та Владислав Антонович (Дніпро).

У командному заліку найбільше очок набрала Дніпропетровська область - 55, яка обійшла Харківську (49) і Запорізьку (39) області.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

На фото партія Олена Коротка - Дар`я Коротка   http://draughts.com.ua