Дев'ятого січня у Кам'янській ДЮСШ №1 завершився триденний шаховий турнір "Снігова королева".

У турнірі, що пройшов за швейцарською системою, взяли участь 34 шахісти, які представляли різні середні навчальні заклади міста, а також гості з Петриківки. У кожній команді грали три хлопчики та одна дівчинка. Якщо якийсь учбовий заклад виставляв по дві команди, то в залік йшли лише найкращі результати гравців.

Основну боротьбу за нагороди протягом дев'яти турів вели представники шкіл № 25, 40, ліцеїв № 2, 44 та вихованці тренера з Петриківки Валерія Полташевського. В особистому заліку до останнього туру не можна було визначити призерів, оскільки склад гравців був дуже рівний – другі-треті розряди. З першим розрядом змагався лише один шахіст Давид Дунаєвський (гімназія №39). До речі, норматив цього розряду Давид виконав минулого року на турнірі у Бердянську, коли він зміг звести до нічийного результату матч проти майстра спорту України.

 

А на "Сніговій королеві" Давид Дунаєвський та Максим Юрченко (СШ №40) набрали однакову кількість очок, і лише за коефіцієнтом найкращим став Юрченко, друге місце дісталося Дунаєвському. На третій позиції зупинився Максим Косухін (СШ №3).

 

 

Серед дівчаток перше та друге місця посіли гості з Петриківки Єлизавета Пацьора та Надія Губа. "Бронзу" завоювала учениця ліцею №2 Марина Візир.

Вперше за 23 роки проведення "Снігової королеви" головний кубок турніру виїхав за межі Кам'янського. Його вибороли шахісти з Петриківки – Іван Запорожан, Єлизавета Пацьора, Надія Губа, Михайло Іванін. Друге місце у СШ №44 (Владислав Мачутський, Ілля Пустовий, Владислав Литвин, Христина Мачутська), яка минулого року була першою. Третє місце посіла збірна ліцею №2 у складі Іван Мішагін, Олександр Архаров, Єгор Лобанов, Марина Візир.

Призи також були вручені гравцям, які показали найкращі результати у різних вікових групах. До 8 років – Ростислав Остапюк (СШ №30), до 10 років – Іван Мішагін (ліцей №2), до 12 років – Ілля Пустовий (ліцей №44), до 14 років – Артем Пилаєв (ліцей №15).

 

 

Спонсорами турніру "Снігова королева" виступили дитячо-юнацька шахова Федерація Кам'янського та шахова Федерація міста. Призерам, окрім грамот та медалей, були вручені гарні подарунки. "Особливу подяку треба сказати дирекції ДЮСШ № 1 за надане приміщення для проведення турніру, а також ДЮСШ № 3, чиї вихованці склали левову частку учасників змагання", - каже один із організаторів минулого турніру Дмитро Задорожній.

Професійне суддівство турніру "Снігова королева" забезпечили Дмитро Кір'янов, Дмитро Задорожній, Руслан Скобельський, Валерій Полташевський.

Фото https://www.facebook.com/photo?fbid=3191248784531767&set=pcb.4816423885100895