В Кам`янському СК "Промінь" пройшов VII шаховий меморіал пам`яті чемпіона УРСР 1965 року Рудольфа Івановича Єрмаков (Гольдштейн). Через сім років свій успіх повторив переможець першого меморіалу.

Перед початком меморіалу шахісти вшанували пам'ять Рудольфа Івановича хвилиною мовчання. З короткою промовою виступив арбітр міжнародної категорії Юрій Анатолійович Єрмаков, який свого часу працював у спортклубі разом з Рудольфом Єрмаковим. "Ми з "Рудіком", як його з любовю називали близькі люди, працював разом більше тридцяти років. Ми були як одна сім'я. Він керував шаховим клубом, а я шашковим",- згадує Ю.А.Єрмаков.

У змаганнях взяли участь багато друзів Рудольфа Івановича, а також гравців, що зустрічалися з ним за шахівницею. Товаришами були і гість з Дніпра 81-річний Олег Іванович Школа, а також найдосвідченіший шахіст турніру 84-річний Алік Іванович Трикіло.

 

За спеціальні почесні дипломи із зображенням шахового корифея, а також призовий фонд, люб'язно заснований Владленом, сином Рудольфа Івановича Єрмакова, боролися 24 шахіста. Після більше ніж чотиригодинного марафону стало відомо, що переможцем став Олексій Яковенко, набравший шість очок. Він отримав перехідний кубок, грошовий приз, медаль і грамоту. До речі, Олексій ввійшов у історію як переможець першого меморіалу Р.І.Єрмакова. Медалі, грамоти та грошові призи отримали також Вадим Євсевич, Володимир Донець, Микола Грицан, в активі яких по п`ять очок. Призами нагородили Валерія Полташевського, Сергія Титова, Олега Школу і Олександра Стрельника. Всі вони набрали по чотири очка.

Церемонію нагородження проводив Владлен Рудольфович Єрмаков. Він подякував усім учасникам за те, що вони не забувають його батька. "У кожному турнірі головне фініш. Заради цього спортсмени багато тренуються, трудяться, стараються, щоб потім в маленькому проміжку часу показати все, на що вони здатні", - зазначив Владлен.

ПРИЗЕРИ МЕМОРІАЛУ ПО РОКАМ

2014 - Яковенко Олексій
2015 - Волков Антон
2016 - Волков Антон
2017 - Волков Антон
2018 - Євсевич Вадим
2019 - Титов Сергій
2020 - не проводився
2021 - Яковенко Олексій