На базі Кам`янської ДЮСШ № 1 два дня (13-14 лютого) проводився дитячий шаховий турнір "Хід конем", в якому прийняли участь 18 спортсменів в шести вікових категоріях.

Змагання були організовані Кам`янською шаховою федерацією і міським центром "Спорт для всіх". І якщо всі шахісти знали, що від організаторів їх ждуть медалі і дипломи, то які подарунки чекають на них від партії "Бджола" було загадкою. Але те, що це будуть цінні призи, їм перед стартом повідомив президент Кам`янської шахової федерації Дмитро Задорожний. Тож інтрига підігрівалася таємницею.

Суддя турніру Дмитро Кір`янов прирівняв турнір "Хід конем" з чемпіонатом міста по швидким шахам. "Майже всі наші основні шахісти прийняли участь в цих змаганнях, - прокоментував це порівняння Д.Задорожний. - Звичайно, більш досвідчені першорозрядники Михайло Богомаз і Володимир Бутенко мали деяку перевагу над іншими учасниками. Їм могли скласти конкуренцію ще два шахіста, але Олександра Славська захворіла, а Олександр Стрельник в цей час грав на чемпіонаті Дніпропетровської області. Всі спортсмени впевненно йшли до перемоги, всі варті нагороди, але перемога дістається як завжди найсильнішим. Тож після дводенного марафону сильнішими все таки і стали Бутенко і Богомаз".

Вітаючи присутніх з закінченням турніру, головний спеціаліст організації "Спорт для всіх" Ірина Панус не забула поздоровити їх ще і з днем Святого Валентина. Вона представила почесних гостей турніру, які своєю працею підтримують спорт в нашому місті. Аплодисментами юні гравці зустріли директора комунального закладу "Спорт для всіх" Світлану Наволочку та представників партії "Бджола" Тимура Левченка, Олександра Кірпу, Леся Солоненко і Наталія Чепченко. "Закінчився турнір, мабуть, самої найінтелектуальнішої гри - шахів, яка розвиває мислення, посидючість, наполегливість. Ви всі молодці. Бажаємо вам здоров`я, подальшого розвитку, багато перемог", - сказав Тимур Левченко.

Світлана Наволочка не забула подякувати тренерів, які підготували юних шахістів до змагань. Сувенірну продукцію від "Спорт для всіх" отримали Руслан Скабельський, Дмитро Кір`янов, Дмитро Задорожний і Віктор Данік.

Всі шахісти, які показали найвищі результати у своїх вікових категоріях, призери турніру, а також Максим Косухін, ставший лауреатом в номінації "За волю до перемоги", отримали від партії "Бджола" в подарунок блютуз-колонки.

Після нагородження відбулася фотосесія. Але і після неї вихованці тренера Дмитра Івановича Кір`янова, фанати шахів Володимир Бутенко і Михайло Богомаз залишилися "ще трішечки пограти". Переможець турніру п`ятнадцятирічний Володя Бутенко зараз навчається у хіміко-технологічному коледжі. Шахами почав займатися два з половиною роки назад. Вже виконав норматив першого розряду. Мишко Богомаз на рік молодший. Він учень ліцею. Більше шести років займається цією старовинною логічою грою. 

НАЙСИЛЬНІШІ ШАХІСТИ У ВІКОВИХ КАТЕГОРІЯХ

Бондаренко Михайло (до 8 років);
Дунаєвський Давид (до 10 років);
Юрченко Максим (до 12 років);
Різник Степан (до 14 років);
Візір Андрій (до 16 років);
Зубчик Станіслав (до 18 років).

ПРИЗЕРИ ТУРНІРУ

ДІВЧАТА

1 - Візир Марина
2 - Малярова Катерина

ЮНАКИ

1 - Бутенко Володимир
2 - Богомаз Михайло
3 - Комзюк Назар

На фото: призери турніру В.Бутенко і М.Богомаз.

ФОТОАЛЬБОМ  https://www.facebook.com/photo/?fbid=1874630996029168&set=a.1874640329361568