На протязі двадцяти років в нашому місті проводиться дитячий шаховий турнір "Снігова королева". Ювілейний турнір відбувся 10-12 січня в ДЮСШ № 1. В індивідуально-командних змаганнях прийняли участь 36 шахістів, які представляли тринадцять середніх навчальних закладів міста (школи 3, 7, 9, 13, 25, 30, 35, 36, 39, 40, 44, ліцеї № 2, 15), а також гості з Петриківки.

Як сказав голова міської шахової федерації Дмитро Задорожний, раніше географія учасників "Снігової королеви" була набагато більшою. Крім місцевих учнів-шахістів до нас приїжджали гості з Дніпропетровська, Новомосковська, Орджонікідзе, Верхньодніпровська. Турніри були доволі цікаві, а призи солідні.

Підсумки турніру "Снігова королева" підвели головний суддя змагань Дмитро Кір'янов і тренер Дмитро Задорожний. Переможцями в командному заліку вшосте поспіль стала шахова четвірка СШ № 44, яка обігнала срібного призера на 3,5 очка. В індивідуальних змаганнях не було рівних першорозрядниці Олександрі Славській, яка змагалася в турнірі серед хлопців. Ще один першорозрядник Михайло Богомаз лише по додаткових показниках обійшов Володимира Бутенка.

 

 

КОМАНДИ-ПРИЗЕРИ

1 - СШ № 44 (Олександра Славська, Артем Адаменко, Марк Луцюк, Владислав Мачутський) - 23 очка
2 - ліцей НІТ № 2 (Назар Комзюк, Іван Мішагін, Марина Візир, Анастасія Вовк) - 19,5
3 - ліцей № 15 (Емілія Норік, Владислав Павлов, Артем Пилаєв, Денис Попович) - 16,5

 

 

ПРИЗЕРИ В ОСОБИСТОМУ ЗАЛІКУ

ХЛОПЦІ

1 - Славська Олександра (8 очків)
2 - Богомаз Михайло (7)
3 - Бутенко Володимир (7)

ДІВЧАТА

1 - Норік Емілія (5)
2 - Візир Марина (5)
3 - Вовк Анастасія (4,5)