Триває спартакіада серед вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації Кам'янської зони. 6-7 листопада на базі металургійного коледжу пройшов шаховий турнір.

"У жовтні легкою атлетикою і кросом стартувала спартакіада між навчальними закладами I-II рівня акредитації Кам`янського, - каже головний суддя спартакіади Іван Якименко. - Змагання будуть проводитися протягом всього навчального року по 12 видам спорту. У листопаді ми проводимо змагання за розумовими видам. Минулого тижня грали шашкісти, а сьогодні - шахісти. На жаль наші "іноземці", як я називаю команди Вільногірська, Верхньодніпровська і Ерастовки, знову не приїхали. І ще один нюанс, по положенню змагань команда коледжу фізичного виховання виступає поза конкурсом. Але всерівно, якщо вона входить в число призерів, то отримує грамоти. А якщо стає першою, то їй присвоюється титул абсолютного переможця, а наступна за нею команда вважається переможцем".

У минулому турнірі з шахів виступали вісім навчальних закладів Кам'янського. Крім вищевказаних команд з інших міст не грали ще і представники музичного коледжу. Фаворитами вважалися представники медичного і металургійного коледжів, а також енергетичного технікуму. Перші дві підтвердили реноме лідерів. До вирішальної зустрічі вони дійшли без втрат очок. І навіть гру між собою вони звели до нічийного результату. На першій дошці перемогли медики, на другий сильнішими виявилися металурги. А дівчата зіграли між собою внічию на третій дошці. При підрахунку очок всі показники виявилися рівними, тому суддівська колегія вирішила обом командам присвоїти титул переможця. Несподівано третіми стали аутсайдери останніх років шахісти комерційного технікуму. Якщо говорити про склади команд, то треба зазначити, що в медичному коледжу вже четвертий рік поспіль грають одні і ті ж шахісти. У металургів майже нова команда. Це першокурсники Марина Холод і Валентин Горбуша. І тільки старожил Ігор Лібенко в наступному році буде випускатися. До речі, він пройшов весь турнір не втративши жодного очка. Валентин Горбуша одну партію завершив мирним результатом.

В кінці листопада продовжить спартакіаду баскетбольний турнір серед дівчат, а в грудні серед юнаків. "На превеликий жаль нагородну атрибутику, грамоти, для команд і в особистому заліку, доводиться купувати за свій рахунок. Про медалях і мови не ведеться", - констатував І.Якименко.

 

МІСЦЯ, ЯКІ ПОСІЛИ КОМАНДИ

 

1 - медичний коледж (Панченко Костянтин, Баштанник Максим, Марченко Марія, тренер - Л.І.Драбко)

 


1 - металургійний коледж (Лібенко Ігор, Горбуша Валентин, Холод Марина, тренер - І.І.Якименко)

 


3 - комерційний технікум
4 - енергетичний технікум
5 - технологічний коледж
6 - індустріальний коледж
7 - економічний коледж
8 - коледж фізвиховання

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1446176512207954&set=a.1446176055541333&type=3&theater