Общее фото шахи
 
15 серпня нашому земляку, чемпіону УРСР 1965 року по шахам Рудольфу Івановичу Єрмакову (Гольдштейну) виповнилося б 81 рік. На честь цієї події в Кам'янському СК "Промінь" 17 серпня був проведений шостий шаховий меморіал, в якому змагалися місцеві шахісти і гість з Дніпра.
 
На старті змагань шахісти вшанували пам'ять Рудольфа Івановича хвилиною мовчання. "Ми з вами зібралися, щоб віддати данину поваги людині, якій наше місто зобов'язане розвитку в ньому шахів, - сказав арбітр міжнародної категорії Юрій Анатолійович Єрмаков. - У 1965 році чемпіоном УРСР серед чоловіків став працівник залізничного цеху Рудольф Єрмаков. В його активі титули чемпіона міста та Дніпропетровської області, призера республіканських змагань. Так склалося, що останні роки він продовжував розвивати шахове мистецтво далеко від Батьківщини. Далеко від рідної землі і перестало битися його серце".
 
У змаганнях взяли участь багато друзів Рудольфа Івановича, а також гравців, що зустрічалися з ним за шахівницею. Товаришами були і гість з Дніпра 79-річний Олег Іванович Школа, а також найстарший гравець турніру 82-річний Алік Іванович Трикіло. Разом з 1967 року грали Рудольф Єрмаков і Святослав Москаленко. Цього разу через хворобу Святослав Миколайович не зміг брати участь в меморіалі. Тому організатори змагань запросили його дружину Аллу, і вручили грамоту і заохочувальний грошовий приз.
 
У шостому меморіалі Р.І.Ермакова за спеціальні почесні дипломи із зображенням шахового корифея, а також призовий фонд, люб'язно заснований Владленом, сином Рудольфа Івановича Єрмакова, боролися 26 шахістів. Змагання проводилися за швейцарською системою в 8 турів з 10-хвилинним контролем на партію кожному супернику. Після чотиригодинного марафону стало відомо, що відразу троє гравців набрали по 5,5 очок, претендуючи на перемогу. І тільки за коефіцієнтом Бухгольца (32,5, 30 і 25,5) було визначено, що перехідний кубок, грошовий приз, медаль і грамоту отримав Сергій Титов. Медалі, грамоти та грошові призи отримали також Володимир Донець і Олег Школа. Призами нагородили Юрія Климарчука, Антона Волкова і Віктора Данника. "Особливу подяку хочеться висловити Антону Волкову та Юрію Анатолійовичу Єрмакову, які щороку допомагають мені готувати і проводити змагання. А Антон ще встигає і грати", - зазначив Владлен Єрмаков. Ще один заохочувальний приз отримав Олександр Хапун. Минулорічний переможець меморіалу Вадим Євсевич став лише десятим.
 
Организаторы турнира
 
Церемонію нагородження проводив Владлен Рудольфович Єрмаков. Він подякував усім учасникам за те, що вони не забувають його батька. "У кожному турнірі головне фініш. Заради цього спортсмени багато тренуються, трудяться, стараються,  щоб потім в маленькому проміжку часу показати все, на що вони здатні", - зазначив Владлен.
 
Місця, зайняті гравцями
 
Титов
 
1 - Титов Сергій (5,5 очок)
 
Донец
 
2 - Донець Володимир (5,5)
 
Школа
 
3 - Школа Олег (5,5)
 
4 - Климарчук Юрій (5)
5 - Волков Антон (4,5)
6 - Данник Віктор (4,5)
7 - Богомаз Михайло (4,5)
8 - Кір'янов Дмитро (4,5)
9 - Хапун Олександр (4,5)
10 - Євсевич Вадим (4)
11 - Якубов Вадим (4)
12 - Петровський Володимир (3,5)
13 - Давидовський Сергій (3,5)
14 - Стрельник Олександр (3,5)
15 - Черданцев Володимир (3,5)
16 - Давидчик Олександр (3)
17 - Крестьянинов Олег (3)
18 - Трикіло Алік (3)
19 - Шевченко Віктор (3)
20 - Шевцов Олександр (2,5)
21 - Семенцов Микола (2,5)
22 - Єгоров Станіслав (2)
23 - Налісний Василь (2)
24 - Кузьминець Олександр (2)
25 - Єфремов Ігор (1)
26 - Волошин Віктор (1)