DSC0005
 
Триває спартакіада серед вузів I-II рівня акредитації Кам'янського регіону. 8 листопада на базі державного Придніпровського металургійного коледжу пройшли змагання з шахів. Дев'ять команд розігрували призові місця.
 
Як повідомив головний суддя спартакіади Іван Якименко, знову проігнорували шаховий турнір представники Вільногірська, Верхньодніпровська та Ерастовки. "Спартакіада проводиться по дванадцяти видах спорту, - каже І.Якіменко. - У жовтні ми відкрили спортивний сезон легкою атлетикою і легкоатлетичним кросом. Буквально тиждень тому грали шашкісти. На жаль наші іноземці, як я називаю команди Вільногірська, Верхньодніпровська та Ерастовки, знову не приїхали. Фаворитом сьогоднішнього турніру є шахісти медичного коледжу, минулорічні переможці. Конкуренцію їм складають гравці металургійного, індустріального та економічного коледжів".
 
Медики підтримали реноме переможців, другий рік поспіль посівши перше місце. Призерами стали металурги і економісти.
 
Якісний прорив за останні два роки зробили цьогорічні переможці спратакіади, команда медичного коледжу. У складі медиків виступали капітан команди Марія Марченко, Максим Баштанник і Костянтин Панченко.
 
Команда медиков
 
 
"Якщо ще кілька років тому ми були серед аутсайдерів і середняків, то у 2017 році хлопці зіграли на відмінно, ставши першими. І ось новий успіх. У команді з'явився новий гравець, Костянтин Панченко, який значно посилив гру", - пояснює Людмила Тропко, керівник фізвиховання медичного коледжу.
 
Для Маші Марченко шахи звичні з дитинства. "Мій дідусь колись був тренером. З ним я досить часто проводила час за шахівницею. Тепер ось захищаю честь свого навчального закладу, де я вже другий рік навчаюсь сестринської справи", - говорить М.Марченко.
 
Максим Баштанник старається завжди грати тільки на перемогу. "З Божою допомогою я переміг і в цей раз", - посміхаючись зазначив М.Баштанник.
 
Найбільш титулованим серед переможців є Костянтин Панченко. "Мої батьки шахісти. З п'яти років я займався в дніпропетровській спортшколі. Отримав перший розряд. Після переїзду в Кам'янське продовжую виступати за медколледж".
 
Після змагань призерам вручили грамоти. Як повідомив І.Якіменко, на жаль, в нинішньому навчальному році міський спорткомітет не надав на нагородження ні грамот, ні медалей. "Всю нагородну атрибутику ми купуємо  за свій рахунок", - зазначив головний суддя спартакіади.
 
Через тиждень пройдуть турніри з баскетболу серед юнаків та дівчат.