DSC 1508
 
В металургійному коледжі два дні проходив шаховий турнір в залік спартакіади між вузами I-II рівня акредитації. Сюрприз піднесла команда медичного коледжу.
 
Щорічно між командами вузів I-II рівня акредитації по дванадцяти видах спорту проводиться спартакіада. "Вже проведені змагання з легкоатлетичного кросу, легкої атлетики, шашок і настільного тенісу, після яких в загальному заліку лідирують команди Придніпровського державного металургійного коледжу та коледжу фізичного виховання (що виступає поза конкурсом, - прим. автора). З понеділка розпочнуться ігри з баскетболу між командами дівчат, - розповідає головний суддя спартакіади Іван Іванович Якименко. - А вчора і сьогодні (6-7 грудня) грали шахісти. До складу кожної з семи команд-учасниць по регламенту входять два юнака і одна дівчина. Зустрічі проводились по коловій системі і на кожну партію відводилось по 40 хвилин".  
 
DSC 1500
 
DSC 1576
 
 
 
Традиційно головними претендентами на призові місця були команди металургійного, економічного коледжів і енергетичного технікуму. Та цьогоріч всі карти сплутали шахісти медичного коледжу. Підопічні викладача фізичного виховання Людмили Іванівни Драбко пройшли всю дистанцію сенсаційно без поразок і за тур до закінчення змагань стали переможцями. Радість перемоги святкували Марія Марченко, Владислав Самарцев, Максим Баштанник. "На минулій спартакіаді ми зайняли шосте місце. Тоді, ще першокурсниця, Марія запевнила, що в наступному році ми станемо першими. Не знаю на чому базувалася тоді її впевненність. Але в цьому році до нас поступив навчатися Максим Баштанник, який дуже добре грає в шахи. І наша команда весь турнір провела з настроєм, на душевному підйомі, і перемогла", - говорить Л.Драбко.
 
 DSC 1634
 
Не під силу було здолати медиків в третьому турі і минулорічним переможцям, команді енергетичного технкуму. З однією поразкою вихованці Інни Михайлівни Герасимової стали другими. Грамоти отримали Дар`я Денисенко, Олександр Харченко, Данило Гаврищук.  Команда металургів в складі Ігоря Лібенко, Андрія Макабула, Олександри Макіди, як і минулому році стала третьою.  
 
 
МІСЦЯ, ЗАЙНЯТІ КОМАНДАМИ
 
1 - медичний коледж
2 - енергетичний технікум
3 - металургійний коледж
4 - економічний коледж
5 - комерційний технікум
6 - музичний коледж
7 - технологічний коледж
 
Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.