Шахи1

У приміщенні Кам'янської політичної організації "Самопоміч" 23 вересня відбувся перший тур відбіркового турніру найсильніших шахістів Кам'янського, які візьмуть участь в першості області з бліцу.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_247983435

Як повідомив екс-голова Кам'янської шахової федерації Андрій Козорог, обласний турнір з призовим фондом 20 тисяч гривень організував Олександр Костюков з Кривого Рогу. "Для гравців з обласного центру та Новомосковська передбачено всього п'ять місць, для Кам'янського два. Так що не всі майстри спорту зможуть потрапити до Кривого Рогу 28 жовтня. Крім того персонально запрошені гросмейстери, - розповідає А.Козорог. - У нас зібралися всі найсильніші гравці, крім Антона Волкова і Валерія Полташевского, які не прийшли на ці змагання. Ще один чемпіон міста Дмитро Задорожний повіз своїх вихованців на дитячий турнір. Серед дванадцяти учасників грали колишні переможці чемпіонатів міста Святослав Москаленко, Володимир Донець, Сергій Титов, Микола Грицан, Станіслав Шандига. Відрадно, що після довгої відсутності в таких змаганнях присутній сильний шахіст Євген Зав'ялов".

Після того як шахісти зіграли по 18 партій, визначилася двійка претендентів: Сергій Титов і Володимир Донець, що набрали однакову кількість очок, по 15. І лише за коефіцієнтом Бухгольца Сергій посів вище місце Володимира. У першого 59 пунктів, що на чотири вище ніж у його суперника. Також однакову кількість очок набрали Святослав Москаленко і Андрій Козорог - по сім. На сьомому місці опинився Москаленко, у якого коефіцієнт Бухгольца 27 (у Козорога 22). Перший крок зроблено. Але переможцям Титову і Донцю необхідно буде подвердить свої домагання на поїздку до Кривого Рогу перемогами у другому турі змагань, який відбудеться 30 вересня.

ТАБЛИЦЯ НАБРАНИХ ОЧОК

1 - Титов Сергій (15)
2 - Донець Володимир (15)
3 - Грицан Микола (12)
4 - Зав'ялов Євген (11,5)
5 - Максимів Геннадій (9)
6 - Шандига Станіслав (8)
7 - Москаленко Святослав (7)
8 - Козорог Андрій (7)
9 - Усс Микола (4)
10 - Василенко Віктор (2,5)
11 - Петровський Володимир (2)
12 - Давидчик Олександр (1,5)

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.