h2ZRJgxurJE

В Кам'янському відбувся відкритий турнір з нагоди міжнародного Дня шахів.

Як розповів суддя змагань Євген Цуканов, в турнірі, який проводився на вході в кіноконцертнийц зал "Мир",  прийняли участь 37 шахістів.  Серед них були шестеро представників із обласного центру на чолі з майстром спорту Миколою Мухою, цьогорічним бронзовим призером чемпіонату світу серед спортсменів-інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_246360213 

"За регламентом турніру з блискавичних шахів, учасники грали партії з контролем часу 10 хвилин кожному, - пояснив Є.Цуканов. - Майже п'ять годин знадобилося для того, щоб дев'ять турів пройшли за швейцарською системою. Турнір проводився при підтримці депутата Кам'янської міської ради від "Батьківщини" Сергія Миршавки, який власноруч нагороджував переможців та призерів медалями, грамотами та подарунками".

Від імені шахової федерації міста Євген Цуканов вручив подячний лист С.Миршавці. В свою чергу депутат подякував і сказав, що завжди старається підтримувати людей, які активно займаються спортом. "Думаю, що це не останні змагання шахістів, які ми підтримуємо", - резюмував Сергій Іванович свій виступ.

Спочатку нагородили найменших учасників змагань. Всі вони отримали солодкі призи. Кращі результати серед шахістів віком до 14 років показав Олександр Стрєльнік; до 18 років - Михайло Богомаз. Серед аматорів переміг Олександр Хапун; серед першорозрядників - Андрій Козорог. В категорії "ветерани" призи отримали Микола Грицан і дніпрянин Шпитько. А переможцем турніру став Сергій Титов, набравший 23 очка. Дмитро Задорожній, як і ще п'ятеро гравців набрав 19 очків. Але по коефіцієнту Бухгольца він очолив цю шістку і став бронзовим призером змагань.

ПРИЗЕРИ ТУРНІРУ

1 - Титов Сергій
2 - Муха Микола
3 - Задорожній Дмитро

Текст Віктора КУЛЕНКА.