Волков Титов

Два дні (6-7 травня) на майданчику перед входом в кіно-концертний зал "Мир" проходв турнір з швидких шахів, присвячений дням Примирення та Перемоги.

В баталіях за нагороди, встановлені народним депутатом України Олександром Дубініним боролася рекордна за декілька останніх років кількість шахістів - 47 гравці віком від 8 і до 85 років. В змаганнях приймали участь як початківці, так і майстри спорту. Крім місцевих любителів цієї стародавньої гри змагалися також представники Павлограда і Дніпра. До останнього, дев'ятого туру, йшла бескомпромісна гра. Набравши однакову кількість очок - по 20, переможця було встановлено лише по коефіцієнту Бухгольца. Він був вищим у Антона Волкова, тренер шахового клубу "Мішутка" (пр.Аношкіна, 23). Друге місце зайняв гість з обласного центру, майстер спорта Микола Муха. Третім став тренер шахового клубу "Юні таланти" (пр. Наддніпрянський, 1Г) Валерій Полташевський, який набрав як і ще четверо гравців по 19 очок. Нагороди (медалі, грамоти і шахові годинники) їм вручали головний суддя змагань Євген Цуканов і помічник народного депутата України Оксана Попельнюк. Грамоти і шахи отримали також Сергій Титов, Станіслав Шандига, Микола Грицан і Володимир Петровський (у нього 18 очок). Андрій Козорог, як і Володимир Петровський, крім призів  були нагороджені ще й грамотами в номінації "За волю до перемоги". Нагороди отримали кращі шахісти серед дітей: Микола Кирилов (15 очок) та Єлизавета Безугла (12). Солодкі призи дісталися всім дітям-учасникам турніру: Микиті Балковому, Олі Білик, Поліні Кузнєцовій, Олександрі Славській, Максиму Мальцеву, Данилу Троценко, Максиму Юрченко, Стасу Мохорєву, Стасу Зубчику, Миколі Кирилову і Олександру Стрєльнику.

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_244282332?act=edit

"Шахи - це розвиток розуму та інтелекту, це навики побудови стратегії та тактики. До всього це ще й драйв, виклик долі, боротьба та суперництво. Це як життя, воно може бути просте в два хода, так і багатоходовий політ думки. Я впевнена, що всі успішні люди в тій чи іншій мірі грали в шахи. Серед вас я бачу немало юних шахістів. У них все ще попереду, і злети і падіння. Тому бажаю вам в майбутньому побільше творчих злетів", - сказала Оксана Попельнюк.

Організатори турніру висловили подяку за підтримку змагань народному депутату Олександру Дубініну, та директору кіно-концертного залу "Мир" Жанні Сокуренко за надану можливість провести шаховий турнір. О.Попельнюк та Ж.Сокуренко отримали грамоти, які вручив Є.Цуканов. В свою чергу Оскана Попельнюк від народного депутата нагородила подяками за популяризацію розвитку шахів в місті Миколу Грицана, Андрія Козерога і Євгена Цуканова.

Шаховий турнір закінчився колективним фотографуванням.