Энергетический техникум

Триває спартакіада ​​серед вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації Кам'янської зони. 8 грудня на базі металургійного коледжу пройшов шаховий турнір.

"Спартакіада ​​проводиться з дванадцяти видах спорту, - розповідає головний суддя змагань Іван Іванович Якименко. - Традиційно в кінці календарного року ми проводимо змагання по логічним видам - ​​шашок та шахів. Саме сьогодні розігрують призові місця команди шахістів. Кожен навчальний заклад за регламентом має виставити команду з трьох осіб. І неодмінним умовою є присутність в ній хоч однієї шахістки. У турнірі беруть участь дев'ять команд з навчальних закладів нашого міста. Ще в Кам'янській зоні виступають колективи Ерастовки, Вільногірська та Верхньодніпровська. Але якщо Ерастовка бере участь практично у всіх видах спартакіади (в залік йдуть очки, набрані не менше ніж в восьми турнірах, тому команда Ерастовки вибирає ті види спорту, в яких вона може набрати найбільшу кількість очок, - прим. автора), а Вільногірськ виставляє команди від випадку до випадку, то Врехньодніпровск взагалі не надсилає гравців. Щорічно в вузах відбувається ротація гравців. Тому в командах виступають спортсмени різного рівня підготовки. На цих змаганнях присутні шахісти, які грають або грали в першостях міста. За традицією головними претендентами на призові місця є команди металургійного, економічного, технологічного коледжів і енергетичного технікуму ".

ФОТОАЛЬБОМ https://vk.com/album84493189_239104909 

Як і прогнозувалось, основна боротьба розгорнулася між вищевказаними командами. Реноме переможця підтвердив колектив енергетичного технікуму. Після третього місця, зайнятого командою в 2012/2013 навчальному році, енергетики, ведені викладачем фізвиховання Інною Михайлівною Герасимовою в торішньому турнірі були вже на першому місці. І ось новий успіх. Радість перемоги разом з капітаном команди студенткою IV курсу електриків Наталією Кравець, розділили учень групи комп'ютерних дисциплін Олександр Харченко та студент-геодезист Данило Гаврищук (на фото). Незважаючи на перемогу над енергетиками, команда металургійного коледжу, яка ставала за останні п'ять навчальних років тричі першої і один раз другою, в цьому році посіла третє місце. Набравши однакову кількість очок з економістами, металурги пропустили вперед тих тільки за особистими зустрічами. У команді метколледжа, яку очолює І.І.Якименко, грали Денис Хуторний, Андрій Макабула, Олександра Макіда і на заміні був Ігор Лібенко. Честь команди економічного коледжу (керівник фізвиховання Сергій Павлович Самохвалов) захищали Максим Жжонов (капітан), Юлія Гавриленко і Олександр Гаркуша.

Із наступного понеділка на базі коледжу фізвиховання розпочнуться змагання з баскетболу серед дівчат. Потім до лютого настане перерва, після якої відбудеться ще шість турнірів з інших видів спорту. У червні будуть підведені загальні підсумки спартакіади.

МІСЦЯ, ЗАЙНЯТІ КОМАНДАМИ В НАВЧАЛЬНОМУ 2016/2017 РОКАХ

1 - енергетичний технікум (15)
2 - економічний коледж (14)
3 - металургійний коледж (14)
4 - технологічний коледж (13,5)
5 - індустріальний коледж (12,5)
6 - медичний коледж (11)
7 - музучний коледж  (10)
8 - комерційний технікум (10)

КОМАНДИ-ПРИЗЕРИ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ

2011/2012 рр.

1 - музичне училище
2 - металургійний коледж
3 - економічний коледж

2012/2013 рр.

1 - металургійний коледж
2 - музичне училище
3 - енергетичний технікум

2013/2014 рр.

1 - металургійний коледж
2 - економічний коледж
3 - індустріальний коледж

2014/2015 рр.

1 - металургійний коледж
2 - медичне училище
3 - музичне училище

2015/2016 рр.

1 - ДКФВ
1 - енергетичний технікум
2 - економічний коледж
3 - індустріальний коледж

Текст: Віктор Куленко.