VLyQC7wz4LM
 
 
В перший день липня в Луцьку пройшли ХІІІ Всеукраїнські змагання зі спортивної ходьби "Луцька десятка".
 
Серед тридцяти трьох учасників, по вулицям старовинного міста йшли 7 майстрів спорту, 5 кандидатів в майстри спорту. Як повідомив тренер ККФВ Сергій Гужва, команду Дніпропетровської області представляла Юлія Кушка з Дніпровської ШВСМ, яка працює тренером-викладачем легкоi атлетики в Кам`янському коледжі фізичного виховання.
 
Згідно протоколів змагань (http://uaf.org.ua/images/otherdocuments/calendar/2018/2018.07.01_lutsk/2018.07.01_results2.pdf) на старт вийшли дві вікові категорії: юніори, які боролися за нагороди на п`ятикілометровій дистанції і дорослі, які долали десять кілометрів. Серед них йшла і Юлія Кушка (№ 4). З перших метрів лідерство захопила учасниця чемпiонатiв Європи та світу Надія Боровська з Волині, яка так до кінця дистанції нікому і не поступилася першістю. Наша землячка серед дорослих фінішувала десятою з особистим рекордом 54 хвилини 18 секунд. 
 
"Я важаю, що для першого старту на цій дистанції в нинішньому році, та ще й з особистим рекордом - це хороший результат, - розповідає С.Гужва. - Тим паче, що на недавньому командному чемпіонаті України Кушка на п`ятикілометровій дистанції теж покращила свій рекорд. А це означа що підготовка спортсменки йде в правильному напрямку. Хочеться висловити подяку за великий внесок в розвитку спортивної ходьби на Дніпропетровщині головному тренеру обласної команди Василю Васильовичу Ярощуку та президенту Федерації легкої атлетики Дніпропетровської області Марині Вікторівні Філатовій".
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.