Кушка друга
 
 
14-15 жовтня пройшов чемпіонат України та XXI міжнародний Кубок "Вечірній Івано-Франківськ" зі спортивної ходьби, який приніс для кам`янських спортсменів сенсаційний результат. 
 
По вулицях міста в ходьбі на різних дистанціях і в різних вікових категоріях змагалися більше двохсот спортсменів із тринадцяти областей України, а також команди із Білорусі, Греції, Румунії, Чехії і Хорватії. Команда Дніпропетровщини складалась із чотирьох спортсменів, які представляли Кам`янський коледж фізичного виховання (ККФВ).
 
Як повідомив тренер ККФВ Сергій Гужва, в перший день легкоатлети пройшли дистанції в 3 (юнаки), 10 (молодь, чоловіки, жінки, юніори) та 20 (молодь, чоловіки, жінки) кілометрів. В заключний день змагалися чоловіки та жінки на 50-кілометровій дистанції, а ветерани пройшли 5 кілометрів. 
 
На дистанції
 
"Серед юніорів виступали дві третьокурсниці з нашого коледжу, тезки Тетяни, Велика і Макаренко пройшли десять кілометрів, - розповідає С.Гужва. - Серед  шістнадцяти спортсменок Макаренко посіла восьме місце (1:07.03), а слідом за нею фінішувала Велика (1:08.04). В олімпійській дисципліні ходьбі на 50 кілометрів, яка вперше проводиться на чемпіонатах України, на старт вийшли сім спортсменок. І тут сенсацію створила наша землячка. Вперше в історії спортивної ходьби на Дніпропетровщині срібну медаль завоювала тренер-викладач ККФВ Юлія Кушка. Вона подолала дистанцію за 5 годин 45 хвилин.Таким чином наша землячка ввійшла до складу збірної України зі спортивної ходьби.
 
Кушка
 
Її медальне досягнення повторив і Денис Ярошевський.  Правда, серед шістнадцяти суперників він затратив на це ще більше часу ніж Юлія (5:59).
 
Ярошевський
 
Потрібно також відзначити, що в активі юнака вже є титул чемпіона України 2016 року на 35-кілометровій дистанції".
 
Дякуючи нашим призерам збірна команда Дніпропетровщини посіла шосте місце в загальному заліку. 
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.