19400883 1899427123638319 2090057083 o

 

В Сумах 17 червня пройшов відкритий чемпіонат міста зі спортивної ходьби присвячений Володимиру Голубничому серед молоді та дорослих. В змаганнях прийняли участь 22 чоловіка та 23 жінки, як із України, так і з Білорусі та Польщі.

Як повідомив тренер Кам'янського коледжу фізичного виховання Сергій Гужва, їхній учбовий заклад представляли дві спортсменки. "Взагалі в Суми їздили троє кам'янчан: Юлія Кушка, Тетяна Велика і Денис Ярошевський. Але із-за того, що у Дениса піднялася температура, я вирішив не ставити його на дистанцію, - розповідає С.Гужва. - Юля Кушка, лідер Дніпропетровщини зі спортивної ходьби на 3 та 5 кілометрів, але 20-кілометрову дистанцію вона йшла всьго вдруге. А для студентки другого курсу Тетяни Великої це взагалі був дебют. Юля всю дистанцію держалася в першій десятці та фінішувала дев'ятою з результатом 1 година 58 хвили 4 секунди. Юніорка Таня Велика змагалася серед молоді. Вона йшла на передостанньому місці, та все ж завершила чемпіонат в загальному заліку двадцятою. Серед молоді Тетяна була одинадцятою.

В спортивній ходьбі є багато нюансів, які впливають на виступ спортсменів. Наприклад, судді по стилю на протязі всієї дистанції дивляться за технікою їхньої ходьби. На цих змаганнях судді дуже жорстко карали за порушення правил. П'ять спортсменок, серед яких і одну із лідерів чемпіонату білоруску Юлію Балковську, за три карточки судді зняли із дистанції. Стільки ж було дискваліфіковано і чоловіків".

Текст Віктора КУЛЕНКА.