Ярошевський і Гужва

 

11-12 березня в Івано-Франківську відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

Збірна Дніпропетровської області в складі чотирьох спортсменів була представлена лише студентами Кам'янського коледжу фізичного виховання. Як повідомив представник збірної області тренер-викладач ККФВ Сергій Гужва, в складі команди виступали дві юніорки: другокурсниця Тетяна Велика та третьокурсниця Маргарита Повод і Денис Ярошевський (другий курс) та Юлія Кушка (тренер-викладач ККФВ), які змагалися серед молоді.

"Першими розпочали змагання юніори, які йшли десятикілометрову дистанцію по центру Івано-Франківська (одне коло - один кілометр, - прим. автора) - розповідає С.Гужва. - Маргарита Повод вийшла на старт хворою, температура була майже 39 градусів. Маргарита майже після старту зійшла з доріжки. Тетяна Велика з результатом 1:03.55 зайняла дванадцяте місце. При цьому вона перевершила свій особистий рекорд.

Наступного дня чоловіки та молодь йшли 35 кілометрів. Денис Ярошевський зробив для всієї Дніпропетровщини дуже шокуючий, але приємний сюрприз. Всю дистанцію він йшов в п'ятірці найсильніших спортсменів. Та на останніх метрах спуртом вийшов вперед і першим перетнув фінішну лінію. Його результат 3 години 33 хвилини 16 секунд.

Ярошевський

Через дві хвилини, після того як стартували спортсмени на 35-кілометровій дистанції, свою ходьбу розпочали жінки та молодь на 20 кілометрів. Там боротьба була не менш гострою чим серед чоловіків. Юлія Кушка весь шлях держалась п'ятою, йшла дуже швидко (першу половину дистанції дівчина йшла вище кандидатського норматива, - прим. автора). Останні три кілометри далися їй дуже важко. Фінішувала вона десятою з результатом 1:50.47. Юлії не вистачило півтори хвилини, щоб виконати результат кандидата в майстри спорту України.

Дівчата

В підсумку серед п'ятнадцяти команд збірна Дніпропетровщини посіла девяте місце. Причому троє наших спортсменів обійшли сильні команди в спортивній ходьбі їз Закарпатської, Львівської, Херсонської, Хмельницької та Вінницької областей. Найбільш масовими збірними на змаганнях були команди з Сумської (30 спортсменів), Волинської і Івано-Франківської (по 26), Київської (22), Житомирської (20) областей. Найменш чисельною командою була лише збірна Львівщини, всього два чоловіка.

 Команда ходьба

Я дуже радий тому прориву, який ми здійснили в такій важкій легкоатлетичній дисципліні як спортивна ходьба. Адже в нашій області вона дуже давно перестала розвиватися. Свідченням правильного курсу наших спортсменів стала золота медаль і входження до десятки сильніших команд".

МІСЦЯ, ЗАЙНЯТІ ОБЛАСТЯМИ

1 - Волинська (1271 очко)
2 - Київська (919)
3 - Сумська (693)
4 - Житомирська (490)
5 - Івано-Франківська (479)
6 - Тернопільська (210)
7 - Харківська (177)
8 - Донецька (150)
9 - Дніпропетровська (121)
10 - Вінницька (90)
11 - Хмельницька (80)
12 - Закарпатська (65)
13 - Херсонська (50)
14 - місто Київ (40)
15 - Львівська (16)

Текст Віктора КУЛЕНКА.