belaya cerkov 1 0
 
 
У минулий уїк-енд в Білій Церкві відбувся традиційний щорічний міжнародний марафон. ПАТ «Дніпровський меткомбінат» і профспілка «Металургів» на легкоатлетичному форумі представили Олександр Аксьонов і Андрій Алейник.
У програмі змагань було 5 номінацій: марафон, напівмарафон, марафонська естафета, 5 верст, 2 версти. Кам'янчани виступили в найпрестижніших дисциплінах: Андрій Алейник - в марафоні, Олександр Аксьонов - в напівмарафоні.
Своїми враженнями про турнір поділився Олександр. Він розповів про те, що траса дуже зручна. На ній місцевий легкоатлет Дмитро Барановський встановив діючий рекорд України в марафоні - 2 години 7 хвилин 15 секунд. Цей результат також є найкращим і на пострадянському просторі.
- На Білоцерківському марафоні ми з Андрієм вже в третій раз, - каже О.Аксьонов з ремонтно-сервісного центру. - Алейник як для любителя показав дуже хороший результат - 3 години 32 хвилини. На марафонській дистанції він фінішував восьмим у своїй віковій категорії "40-44". Всього в його категорії взяли участь понад 20 спортсменів. Я також був восьмим в категорії від 40 до 44 років, але в напівмарафоні. Разом зі мною на старт вийшли 24 легкоатлета. Результат - 1 година 37 хвилин 55 секунд. Хотів би подякувати профспілка "Металургів" ДМК за допомогу.
І Андрій, і Олександр люблять бігати на довгі дистанції. У наступному році вони планують взяти участь в марафонах Харкова і Полтави.
- Дуже хотілося б взяти участь в харківському марафоні "Визволення", який пройде в серпні 2019 року, - ділиться планами Олександр. - У ньому бере участь дуже багато спортсменів.
 
Джерело http://metallurg.dp.ua