1 probeg 21 aprelya
 
21 квітня в Кам'янському відбувся черговий щорічний загальноміський пробіг пам'яті К. Р. Патер-Разумовського. Спортивний захід традиційно об'єднав величезну кількість людей. Понад трьох тисяч жителів і гостей міста різного віку і з різним рівнем підготовки стали учасниками масового загальноміського пробігу.
 
Реєстрація учасників почалася о 9:00 на площі Калнишевського. Для всіх присутніх виступали з показовими вокальними і танцювальними номерами місцеві творчі колективи.
 
Перед стартом учасників привітав ініціатор загальноміських спортивно-масових заходів міський голова Андрій Бєлоусов. Мер подякував організаторів, спортсменів, жителів і гостей Кам`янського за їх активну участь у спортивному житті міста. "З кожним роком загальноміські пробіги стають дедалі популярнішими серед жителів міста, а це означає, що зростає і кількість людей, які займаються спортом і ведуть здоровий спосіб життя. Сьогодні спорт в Кам'янському - це не тільки доступно, але ще й модно. Я дякую всім, хто приєднався до сьогоднішнього заходу. Бажаю доброго старту і вдалого фінішу!"
 
За традицією, що склалася Андрій Бєлоусов пробіг весь маршрут разом з жителями. У пробігу також взяли участь почесні гості: заступник міського голови Владислав Мелешко, син видатного спортсмена Валерій Казимирович Патер-Розумовський, депутати Кам'янського міської ради, відомі спортсмени та громадські активісти.
 
Допомогу в організації пробігу-2018 зробило містоутворююче підприємство Кам'янського ПАТ "ДМК". Міський голова подякував за сприяння генерального директора ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" Олександра Подкоритова, якому випала місія - дати старт пробігу.
 
2 probeg 21 aprelya 3
 
Масовість заходу заворожувала. Дорослі та діти, жінки і чоловіки, люди похилого віку і люди з обмеженими можливостями - всі бігли центральними вулицями міста, демонструючи неймовірну завзятість і відмінну фізичну підготовку. Всі хотіли сфотографуватися на тлі тисяч бігунів, проявити себе з кращого боку і випробувати свої можливості.
 
4 probeg 21 aprelya 5
 
Після того, як фінішував останній учасник, на площі відбулася церемонія нагородження переможців за віковими категоріями.
 
Наймолодшому учаснику пробігу було 2 роки і 8 місяців, а найстаршим став 80-річний Федір Жихарєв.
 
 
3 probeg 21 aprelya 4
 
 
На фініші всі учасники відчували  емоційний підйом, щиро дякували організаторам за можливість долучитися до такого корисної, чудової і масштабної події. Можна сміливо сказати, що свято спорту в Кам'янському вдалося на славу.
 
Наступним загальноміською спортивною подією стане "Велодень-2018", який відбудеться 19 травня.
 
Джерело http://sobitie.com.ua