Коваль с тренерами Зайченко и Гужвой

25-26 листопада в Київському манежі ШВСМ пройшли Всеукраїнські змагання з легкої атлетики, присвячені пам'яті заслуженого тренера України Сергія Операйла, в яких прийняли участь більше ніж 500 спортсменів.

Серед двадцяти членів збірної Дніпропетровської області виступав один студент ДКФВ Микита Коваль. Він прийняв старт в першому забігу на дистанції 60 метрів з бар'єрами (висота бар'єра 91,4 см, - прим. автора) де його суперниками були ще п'ять спринтерів. Як повідомив тренер ДКФВ Сергій Гужва, Микита виграв забіг з результатом 8,40 секунди. Всього на цій дистанції змагались 17 спортсменів, а в фінал вийшли вісім. Потрібно відзначити, що в головному забігу серед юнаків (1999/2000 р.н. і молодше) від Дніпропетровщини виступав лише М.Коваль. Його конкурентами були представники Сумської, Вінницької та Київської області. Як і в попередньому виступі, Микита Коваль з перших метрів дистанції захопив лідерство і фінішував першим, показавши час 8,20 секунди, що являється нормативом кандидата в майстри спорту. До речі, наш земляк встановив свій особистий рекорд. Друге місце посів спортсмен із Вінничини (8,45), третім став бігун із Сумщини.

Нагадаю, що нинішній рік став для Микити Коваля, студента третього курсу ДКФВ доволі вдалим. На самому його початку юнак став срібним призером чемпіонату України серед спортсменів 1999 р.н. і молодше. У квітні в матчовій легкоатлетичній зустрічі Україна-Білорусь-Туреччина він виборов медаль такого ж гатунку в бігові на дистанції 60 метрів з бар'єрами. На цих змаганнях Микита встановив як свій особистий рекорд 8,29 секунди, так і поновив рекорд Дніпродзержинського фізкультурного коледжу. "Бронза" дісталась вихованцю тренерів Олега Зайченка і Сергія Гужви у вересні на юнацькому чемпіонат країни, де він виступав в спринті на 110 метрів з бар'єрами.

Текст: Віктор КУЛЕНКО.

На фото: Микита Коваль із тренерами Олегом Зайченко і Сергієм Гужвою.